Βούρκος(ε) η Υγεία…!!!

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, Αμαλιάδα και Πύργος, συμφώνησαν να κατασκευάσουν ένα κοινό Νομαρχιακό Νοσοκομείο για όλη την Ηλεία στη θέση «Μεσολογγάκι», μεταξύ των δύο πόλεων, εκεί που πριν μερικά χρόνια είχαν και πάλι συμφωνήσει, κατασκευάσει και λειτουργήσει κοινά σφαγεία.
Με τη συμφωνία αυτή κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες εξεύρεσης πόρων χρηματοδότησης του έργου. Ξαφνικά, όμως, στα τέλη της ίδιας δεκαετίας οι παράγοντες του Πύργου, με πρωτεργάτη την τότε Νομαρχία, απεφάσισαν να κατασκευαστεί το Νοσοκομείο, όχι πλέον όλης της Ηλείας, αλλά μόνο του Πύργου, στη θέση «Συντριάδα», εκεί όπου ήταν και παραμένει βούρκος.
Παρά τις αντιδράσεις ο βούρκος προτιμήθηκε για την ανέγερση του Νοσοκομείου και μόνο το κόστος της θεμελίωσής του ανήλθε σε τεράστια ποσά, τα οποία θα είχαν αποφευχθεί αν γινόταν σε άλλο χώρο και για τα οποία σήμερα η χώρα μας έχει περιέλθει σ’ αυτή τη δεινή κατάσταση.
Η πλημμύρα των υπογείων του Νοσοκομείου Πύργου δεν ήταν τυχαίο γεγονός, αλλά αναμενόμενο!
Θέμα χρόνου ήταν, και για τους γνωρίζοντας πολύ καλά την κατάσταση άργησε να έλθει!
Η Ηλεία πλήρωνε, πληρώνει και θα πληρώνει την εμμονή των παραγόντων του Πύργου να κατασκευάζονται τα πάντα στην περιοχή του με κάθε κόστος και κάθε συνέπεια.
Από την εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.