Βενιζέλος: Δεν υπάρχει ακόμη ολοκληρωμένη δικαστική κρίση

ven.jpg

Κανένας δεν πρέπει να βιάζεται, διότι δεν υπάρχει καμία ολοκληρωμένη δικαστική κρίση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εισαγωγική του ομιλία στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, αναφερόμενος στις σημερινές εξελίξεις, γύρω από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο Ευ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια ποινική υπόθεση, η οποία μόλις αρχίζει να ερευνάται, είναι «στην πρώτη, πρώιμη φάση της». Είναι, τόνισε, μια ιστορική υπόθεση θεσμών, αξιών, δημοκρατίας και κράτους δικαίου.

Ανέφερε, επίσης, ότι πρέπει όλοι οι θεσμοί, βουλή, κόμματα και κυρίως η Δικαιοσύνη, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Επιτέθηκε σε όσες πολιτικές δυνάμεις συνεχίζουν να βλέπουν από τη μια τη Χρυσή Αυγή και από την άλλη το μνημόνιο και τα δύσκολα μέτρα, τα οποία ελήφθησαν, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα για τη χώρα και ζήτησε να μη κρύβεται, όπως είπε, κανείς πίσω από τη Χρυσή Αυγή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέφερε τις προτάσεις του Κινήματος, δηλαδή:

Α.- Την πλήρη και αυστηρή τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας, η οποία είναι επαρκέστατη.

Β.- Να ολοκληρωθεί η αντιρατσιστική νομοθεσία, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Γ.- Να προωθηθεί η αναστολή χρηματοδότησης για κόμματα που υποπίπτουν σε σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, έχει θέσει εξαρχής το θέμα της εγκληματικής δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής και στην ίδια θέση παραμένει και σήμερα. Επισημαίνοντας ότι οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ έγιναν σήμερα κοινή πεποίθηση της κοινωνίας και κοινός παρονομαστής των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου, κατέληξε λέγοντας: «κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.