Αύριο στην Πάτρα ο κ.Μανιάτης για τους υδρογονάθρακες στη Δυτική Ελλάδα……

Ως μια σημαντική ευκαιρία ενημέρωσης για την έως τώρα προετοιμασία των ερευνών για τον εντοπισμό και την αξιοποίηση υδρογονανθράκων σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας,χαρακτηρίζει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας την παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη στην Πάτρα.

Όπως είναι γνωστό, αύριο (Παρασκευή) το μεσημέρι, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις 12 το μεσημέρι, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Πόρτο Ρίο» στην Πάτρα, θα συζητηθεί το θέμα των ερευνών για την αξιοποίηση υδρογονανθράκων στην περιοχή, μετά και από τις πρόσφατες ενέργειες που δρομολογήθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στη συνεδρίαση θα παραστεί και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ύστερα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με την πρόσκληση που εστάλη στα μέλη του Σώματος από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστα Καρπέτα η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από «την οργάνωση και την προοπτική των ερευνών» ενώ εισηγητής του θέματος θα είναι ο Περιφερειάρχης.

Στην συνεδρίαση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι βουλευτές που εκλέγονται στη Δυτική Ελλάδα, οι Δήμαρχοι των Δήμων της Περιφέρειας και οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων.

Στη Δυτική Ελλάδα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δρομολογεί έρευνες στον Πατραϊκό Κόλπο και στο Κατάκολο. «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ζητήσει από το Υπουργείο πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση για τις δρομολογούμενες διαδικασίες και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα», τονίζει ο κ. Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρόντος του Υφυπουργού, θα τεθεί και το ζήτημα των ανταποδοτικών οφελών για την Περιφέρεια από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.