Αυτοί τα φάγανε και εμείς πληρώνουμε με το μέλλον το δικό μας και τον παιδιών μας

Κλείδωσαν μείωση 22% στον κατώτατο μισθό και 15% στις επικουρικές – Τέλος και η μονιμότητα, απολύονται 15.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι

Άλλη μια νύχτα που ήταν μεγάλη. Χαρακτηριστικότερο όλων ότι μέχρι και τις οκτώ το πρωί το διαβόητο 16σέλιδο κείμενο στο οποίο πρέπει να συμφωνήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί ακόμη δεν είχε φτάσει στα χέρια τους ενώ το… περίμεναν από χθες το πρωί.Το σβήνε-γράφε κράτησε και πάλι ως τα χαράματα. Ωστόσο έχουν “κλειδώσει” πολλά από τα μέτρα που ζητάει η τρόικα και ανατρέπουν τα πάντα.
Έτσι πλέον μειώνονται οι κατώτατοι μισθοί κατά 22%, ένα μέτρο που θα ισχύσει για όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο τους νεοεισερχόμενους.
Οι επικουρικές συντάξεις επίσης κλείδωσαν στο αρχικό σενάριο που είχε προτείνει το υπουργείο με μείωση στο 15% και με όριο τα 150 ευρώ, μένει να διευκρινιστεί εάν τα 150 ευρώ θα είναι το “ταβάνι” στις επικουρικές, το μέγιστο ποσό δηλαδή ή το όριο πάνω από το οποίο θα γίνει μείωση 15%
Παράλληλα και μέσω των αλλαγών σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες που ελέγχονται από το Δημόσιο αίρεται η μονιμότητα των υπαλλήλων (διαβάστε εδώ) και επιτρέπονται οι εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού.
Δηλαδή μέσω κατάργησης οργανισμών ή απλά κατάργησης οργανικών θέσεων ανοίγει ο δρόμος απολύσεων, ενώ παράλληλα ανοίγει και ο δρόμος για αθρόες μετακινήσεις από υπηρεσία σε υπηρεσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.