Αυτά είναι τα 10 χαράτσια που θα έρθουν μετά τις εκλογές…..

Βάσει του χρονοδιαγράμματος που θέτει το νέο Μνημόνιο, μετά τις εκλογές και μέχρι το τέλος του χρόνου, αν δεν αλλάξει κάτι, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν έως και 10 απανωτά χαράτσια.
  •        ΕΤΑΚ 2009: Αμέσως μετά το Πάσχα θα σταλούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα σε 370.000 ιδιοκτήτες ακινήτων και οι οποίοι θα κληθούν να το πληρώσουν μέχρι τον Ιούνιο.
  •         Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2010 και ΦΑΠ 2011: Θα αποσταλούν το Μάιο σε 5,5 εκ. ιδιοκτήτες ακινήτων.
  •        ΦΑΠ 2012: Η εκκαθάριση θα γίνει το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2012
  •       Ειδικό Τέλος Ακινήτων 2012: Περίπου 5,5 εκ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ αυτό το χαράτσι για τα ακίνητα, σε πέντε δόσεις, από το Μάιο του 2012 έως το Φεβρουάριο του 2013.
  •        Εκκαθάριση φόρου για τα εισοδήματα του 2011: Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να αρχίσει η εκκαθάριση στην οποία, φέτος , κρύβονται εκπλήξεις, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν φόρο ακόμη και όσοι βγάζουν μόλις 5.000 ή 6.000 το χρόνο, ενώ ως πέρυσι δεν υπέβαλαν καν δήλωση. Επίσης, από φέτος δεν ισχύει το υψηλό αφορολόγητο για τις τρίτεκνες οικογένειες.
  •                                                                                                  Τέλος επιτηδεύματος 2012: Από το καλοκαίρι και μετά και μέσω των εκκαθαριστικών της εφορίας, θα κληθούν να πληρώσουν οι 1 εκ. επιτηδευματίες, περίπου, το αυξημένο τέλος επιτηδεύματος για το 2012. Συγκεκριμένα, φέτος θα πληρώσουν 500 ευρώ, αντί 300 που πλήρωσαν πέρυσι, ενώ για κάθε υποκατάστημα θα επιβαρύνονται με 300 ευρώ επιπλέον.
  •                                                                                                 Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης: Μετά το καλοκαίρι, μέσω του εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας, οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, θα κληθούν να πληρώσουν και την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης, η οποία ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος κυμαίνεται από 1 έως 4% επί του δηλωθέντος.
  •                                                                                                  Εκτακτη Εισφορά για τους ιδιοκτήτες ακινήτων: Θα κληθούν να την πληρώσουν βάσει των νέων αντικειμενικών αξιών, που θα αυξηθούν το καλοκαίρι.
  •                                                                                                   Εκτακτη Εισφορά δαπανών διαβίωσης 2012: Θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι φέτος όσοι έχουν μεγάλου κυβισμού ΙΧ, σκάφη και πισίνες.
  •                                                                                                  Έκτακτη εισφορά στην ακίνητη περιουσία 2009: Μέχρι το φθινόπωρο θα κληθούν να πληρώσουν το χαράτσι αυτό όσοι κατείχαν την 1-1-2009 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 . Θα υπολογιστεί με συντελεστές από 0,1% έως και 0,9% επί της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων τους, μετά την αφαίρεση του ποσού των 400.000 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.