Άταφο -δύο μήνες μετά- το βρέφος που σκότωσε η σύγχρονη “Μήδεια” στο Aλεποχώρι

rio nosokomeio Άταφο παραμένει ακόμα, δύο μετά, το βρέφος που σκότωσε η 32χρονη μητέρα και το έβαλε στην κατάψυξη στο Αλεποχώρι Αχαϊας.

Οι συγγενείς του άτυχου μωρού παραμένουν εν αναμονή του αποτελέσματος της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης της μητέρας, ενώ η σορός του εξακολουθεί να βρίσκεται στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας του βρέφους δεν μπορεί να παραλάβει τη σορό του βρέφους, που εξακολουθεί να βρίσκεται στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου, και αυτό γιατί μετά την γέννησή του δεν το είχε δηλώσει στο όνομά του.

Αν και είναι ο βιολογικός του πατέρας, νομικά αυτό δεν αποδεικνύεται από κανένα επίσημο έγγραφο, με αποτέλεσμα αυτό να «μπλοκάρει» και την κηδεία του άτυχου βρέφους.

Σύμφωνα με την νομοθεσία, το μοναδικό άτομο που μπορεί να υπογράψει, είναι η μητέρα του βρέφους, που βρίσκεται προφυλακισμένη στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 32χρονη, συμφωνεί να υπογράψει για να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία ταφής του βρέφους, όμως καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η ψυχιατρική εξέτασή της που είχε ζητήσει ο συνήγορος υπεράσπισής της, αυτό θεωρείται αδύνατο, μέχρι να αποδειχθεί η ήρεμη ψυχολογική της κατάσταση και να επιτραπεί η συναίνεσή της.

 

 

patrastimes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.