Ασφαλής αναγκαστική προσγείωση λόγω «καπνού στην άτρακτο» Ιορδανικού C-130 στο Ηράκλειο

Το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες

 Με ασφάλεια και χωρίς κανένα απολύτως τραυματισμό ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-130H Hercules της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Ιορδανίας πραγματοποίησε πριν από λίγη ώρα επιτυχή αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν συνολικά 15 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του πληρώματός του, πραγματοποιούσε πτήση από το Βέλγιο επιστρέφοντας στην Ιορδανία, ενώ πετούσε Νοτιοανατολικώς της Κρήτης, στις 17:31, έδωσε «κατάσταση ανάγκης» (Emergency), με τον προσδιορισμό ότι «είχε πυκνούς καπνούς στην άτρακτο».

Αμέσως του δόθηκε η άδεις προσγειώσεως στο πλησιέστερο αεροδρόμιο που δεν ήταν άλλο από αυτό της 126 Σμηναρχίας Μάχης στο Ηράκλειο. Οι αρχές του αεροδρομίου έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα και στις 19:49 το αεροσκάφος προσγειώθηκε ασφαλώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα που στο ίδιο αεροδρόμιο, δύο αεροσκάφη του ίδιου τύπου, ένα της Σαουδαραβικής Αεροπορίας και ένα – τώρα – της Ιορδανικής, πραγματοποίησαν αναγκαστική προσγείωση, ευτυχώς χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ευχή όλων είναι να μην τριτώσει το «κακό».

Λ.Σ.Μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.