Ασία….Ο ακριβότερος καφές στον κόσμο γίνεται από κόπρανα αγριογάτας..!!!!

Οι περισσότεροι εξ’ ημών μάλλον δεν γνωρίζουμε την ποικιλία καφέ ονόματι Kopi luwak.

Λογικό, καθώς πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια ποικιλία, προφανώς πανάκριβη, με μια άκρως … «εξωτική» διαδικασία παραγωγής και επεξεργασίας της.

Αν και ο όρος «εξωτική» ούτε κατά προσέγγιση δεν μπορεί να αποτυπώσει την όλη διαδικασία, καθώς ο συγκεκριμένος καφές ουσιαστικά παράγεται από τα…..

κόπρανα της μοσχογαλής και διαφόρων ειδών αγριόγατας που ενδημούν στη Σουμάτρα, την Ιάβα, το Μπαλί και το ανατολικό Τιμόρ (όπου και ονομάζεται kafé-laku)!

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο οι «παραγωγοί» καφέ σε αυτές τις περιοχές χρησιμοποιούν αγριόγατες που κρατούν σε ειδικά κλουβιά και τις οποίες ταΐζουν με άγουρους κόκκους καφέ. Οι κόκκοι περνάνε από το πεπτικό σύστημα των ζώων, τα οποία όμως δεν μπορούν να τους χωνέψουν και τους αποβάλλουν μέσω των κοπράνων τους. Η όλη … διαδρομή όμως μέσω του πεπτικού τους συστήματος είναι αυτή που – σύμφωνα με τους παραγωγούς και τους «ειδικούς» της αγοράς – προσδίδει στον καφέ το ιδιαίτερο άρωμα (!) και γεύση του.
Οι παραγωγοί συλλέγουν κάθε ημέρα τους … κόκκους από τα κλουβιά, στη συνέχεια τους πλένουν, τους αποξηραίνουν στον ήλιο και τους καβουρδίζουν.


Και κάπως έτσι παράγεται ο περίφημος αυτός καφές, σε απίστευτα μικρές ποσότητες όπως είναι φυσικό, εξ’ ου και η σπανιότητά του αλλά και η εξωπραγματική τιμή του.

Η οποία καθορίζεται ανά περίπτωση, αναλόγως της παραγωγής, που πάντως σχεδόν στο σύνολό της κατευθύνεται σε επιλεγμένους πελάτες στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας …

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.