Ας μην ξεχνάμε αυτές τις ψυχές που βρίσκονται εκεί έξω και που τόσο πολύ έχουν την ανάγκη μας. Ας μην ξεχνάμε…

Την φωτό την τράβηξα σήμερα στο κέντρο της Αμαλιάδας. Επί ώρα παρατηρούσα αυτόν τον ζητιάνο να περιμένει υπομονετικά μέσα στο κρύο και τη βροχή βλέποντας τον κόσμο να περνάει από δίπλα του. Άλλοι φορτωμένοι με χριστουγεννιάτικα ψώνια, άλλοι με τις οικογένειές τους, ζευγάρια αγκαλιασμένα και παιδιά να φωνάζουν και να γελούν δυνατά. Αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία σε έναν άνθρωπο που περίμενε μόνος του μέσα στο κρύο για λίγα ευρώ.

Σχεδόν δεν τον έβλεπαν καν, σαν να ήταν αόρατος. Σίγουρα δεν θα λείψουν από κανέναν μας 2-3 ευρώ. Σίγουρα δεν θα πάθουμε κάτι αν στερηθούμε έναν καφέ. Αυτοί οι άνθρωποι μάς έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από τις καφετέριες που φροντίζουμε να ενισχύουμε συχνά. Η μόνη παρέα και συντροφιά του μέσα στο κρύο είναι ο αδέσποτος σκυλάκος που κάθεται δίπλα του, περιμένοντας υπομονετικά και αυτός για λίγο φαγητό. Μάλλον έχει εγκαταλειφθεί πρόσφατα και το τελευταίο διάστημα γυρίζει μόνο του στο κέντρο της Αμαλιάδας.

Χθες τη νύχτα αργά έτυχε να δω πάλι τον ζητιάνο στην πλατεία Αγ. Αθανασίου και από πίσω του να ακολουθεί το σκυλί. Μέρα και νύχτα στους δρόμους, ο ένας να κρατάει συντροφιά στον άλλον. Μέρα και νύχτα μέσα στο κρύο και τη βροχή, ο ένας να ζεσταίνει την καρδιά τού άλλου. Τώρα τις γιορτές των Χριστουγέννων εκτός από τα φωτάκια στους δρόμους, τα ψώνια, τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, τις εκδρομές σε χιονοδρομικά όπως το Μπάνσκο και τα Καλάβρυτα, που καθημερινά μας βομβαρδίζουν τα κανάλια της τηλεόρασης και τα δελτία ειδήσεων, ας μην ξεχνάμε και αυτήν την πραγματικότητα, ακόμα και αν δεν μας ευχαριστεί τόσο. Ας μην ξεχνάμε και αυτήν την πλευρά των Χριστουγέννων. Ας μην ξεχνάμε αυτές τις ψυχές που βρίσκονται εκεί έξω και που τόσο πολύ έχουν την ανάγκη μας. Ας μην ξεχνάμε…

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.