Αργά, σταθερά, αλλά χωριστά

E4C873471F12D9C0FDC2AD5F6813427C.jpg

  Σε βραδείς αλλά σταθερούς ρυθμούς συντελούνται οι ζυμώσεις και οι διεργασίες στον κόσμο της Σοσιαλδημοκρατίας για της συγκρότηση της μεγάλης Κεντροαριστεράς.

Στο τοπίο διακρίνονται δύο παράλληλες πρωτοβουλίες, μία από το ΠΑΣΟΚ και μία από τη ΔΗΜΑΡ, ενώ στο παιχνίδι μπαίνουν και μεμονωμένες προσωπικότητες διατυπώνοντας δημοσίως τις προτάσεις τους για το χτίσιμο μιας νέας κεντροαριστερής παράταξης εκ του μηδενός.

Το κείμενο διακήρυξης που άρχισε να διαμορφώνεται μετά το πρόσφατο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτέμβρη βρίσκεται αυτές τις μέρες στα χέρια του καθηγητή Γιάννη Βούλγαρη και αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ.

Ο κεντρικός κορμός του κειμένου είναι έτοιμος και απομένει να οριστικοποιηθούν οι διατυπώσεις για να αρχίσει να περνάει από χέρι σε χέρι, ώσπου να συλλεγούν περίπου 50 υπογραφές από επιστήμονες και προσωπικότητες της Αριστεράς.

Το κείμενο δεν συνοδεύτεται από υπογραφές στελεχών του ΠΑΣΟΚ για προφανείς λόγους, δηλαδή για να μην σχηματιστεί η εντύπωση ότι η Χαριλάου Τρικούπη καπελώνει την όλη προσπάθεια. Ενδεχομένως να φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Πιερρακάκη υπό την επιστημονική του ιδιότητα και όχι αυτή του Πολιτικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.

Ουσιαστικά το κείμενο για την Κεντροαριστερά θα είναι ο προπομπός της Συμφωνίας για ενιαία κάθοδο των δυνάμεών της  στις ευρωοεκλογές σ” ένα ψηφοδέλτιο που θα έχει τη σφραγίδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Επίσης θα προλειάνει το έδαφος για το σχηματισμό κεντρο-αριστερών ψηφοδελτίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές με διεύρυνση της πρωτοβουλίας των πέντε δημάρχων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.