Από τη Φιγαλεία ο ήρωας πυροσβέστης της Μυκόνου!

zoismukonos Φωτεινό παράδειγμα ηρωισμού και αυταπάρνησης αποτελεί εδώ και μέρες ο Γιώργος Ζώης, πυροσβέστης από τη Φιγαλεία, ο οποίος υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Κυπαρισσίας και αυτή τη περίοδο ως αποσπασμένος προσφέρει τις υπηρεσίες του στο νησί της Μυκόνου.

 Ο Γιώργος Ζώης πριν από μερικές ημέρες κατάφερε μαζί με άλλον έναν συνάδελφό του να ελέγξουν και να κατασβέσουν πυρκαγιά σε λιβάδι στη περιοχή του Βόθωνα της Μυκόνου κοντά στο αεροδρόμιο. Οι δύο πυροσβέστες παρέμειναν σε επιφυλακή για πιθανή αναζωπύρωση μετά την κατάσβεση παρά την κόπωσή τους.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά την πυρκαγιά στο ξενοδοχείο «Apollon» στο γιαλό Μυκόνου, το κτίσμα που στέγαζε το ιστορικό σπίτι της ηρωίδας της Ελληνικής Επανάστασης Μαντώς Μαυρογένους.

Η φωτιά ξεκίνησε από παρακείμενο εστιατόριο και γρήγορα επεκτάθηκε στον πάνω όροφο όπου βρίσκεται το ιστορικό ξενοδοχείο.

Στη μάχη με τις φλόγες έπεσαν άντρες της Πυροσβεστικής, όπου και εκεί πρωτοστάτησε ο πυροσβέστης Γιώργος Ζώης, αξιωματικοί του λιμενικού καθώς και ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου.

Έσωσε το σπίτι της Μαντώς Μαυρογένους

Ήρωας αποκλήθηκε ο 28χρονος πυροσβέστης Γιώργος Ζώης από τους κατοίκους αλλά και τον Δήμαρχο της Μυκόνου για τις ηρωικές προσπάθειες που κατέβαλε να διασώσει την εξάπλωση της πυρκαγιάς στο ιστορικό σπίτι της Μαντούς μαυρογένους στη Μύκονο…

Ήταν Τετάρτη λίγο μετά τις 5 το απόγευμα όταν σχεδόν από το πουθενά ξέσπασε φωτιά στο γνωστό εστιατόριο – cafe “Kazarma” όπου βρίσκεται ακριβώς από κάτω απ’ το ιστορικό σπίτι της Μαντούς στον γιαλό της Μυκόνου. Λίγη ώρα μετά καταφθάνει το πρώτο πυροσβεστικό όχημα και αργότερα το φορτηγό – πυροσβεστικό που έχει ζητήσει αποκλειστικά η Δήμαρχος για την καλοκαιρινή περίοδο.

O Γιώργος Ζώης κατάγεται από την Φασκομηλιά Φιγαλείας και υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Σώμα από το 2007.

Πηγή: ΦΙΓΑΛΕΙΑ – ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.