Από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας εκδόθηκε το κάτωθι δελτίο τύπου….

“Εκτεταμένες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν από την Τετάρτη το βράδυ 8/02/12 και καθόλη τη διάρκεια της Πέμπτης 9/02/2012 στον Νομό Ηλείας και ιδιαίτερα στις περιοχές του πρώην Δήμου Λασιώνος (Χάνια Πανόπουλου, Ανδρώνι, Αγία Κυριακή, Τσίπιανα, Κρυόβρυση), του πρώην Δήμου Ωλένης (Καρυά), του πρώην Δήμου Λαμπείας (Δίβρη, Ορεινή, Αστρά, Αμυγδαλή), του πρώην Δήμου Φολόης (από Νεμούτα μέχρι διασταύρωση 111), του Δήμου Κρέστενας – Ανδρίτσαινας (Πλατιάνα, Καλλιθέα, Αμυγδαλιές, Βρεστό, Μυρώνια, Ανδρίτσαινα, Θεισόα, Κουφόπουλο, Επικούριος Απόλλωνας, Δραγώγι), του Δήμου Ζαχάρως (Μίνθη, Χρυσοχώρι, Μηλέα).
Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι είχαν προβλήματα βασικές οδικές αρτηρίες όπως η Ε.Ο. 111 Πάτρα – Τρίπολη, Λάλα – Ε.Ο. 111, Κρέστενα – Ανδρίτσαινα – Θεισόα, Ανδρίταινα – Επικούριος Απόλλωνας (από το ύψος της Πλατιάνας), Ζαχάρω – Μίνθη – Βρεστό –Χάνια Κορμπά και σε συνδέσεις με Μεσσηνία και Αρκαδία, αντίστοιχα, καθώς και πολλοί δημοτικοί δρόμοι.
Λόγω της έντασης του προβλήματος από τη σφοδρή χιονόπτωση, που μάλιστα σε κάποιες περιοχές (όπως ο Επικούριος Απόλλωνας), το ύψος του χιονιού έφτασε το 1 μέτρο, έγιναν και γίνονται σε συνεργασία με τους Δήμους (Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων) παρεμβάσεις και δόθηκε σε κυκλοφορία το επαρχιακό και οδικό δίκτυο, καθώς γίνονται προσπάθειες να μην αποκοπεί κανένας οικισμός ή Δημοτικό Διαμέρισμα από το χιόνι. Οι προσπάθειες αυτές θα συνεχίζονται κατά τη διάρκεια όλης της μέρας και της νύχτας .
Τα μηχανήματα τα οποία χρησιμοποιούνται σε αυτές τις προσπάθειες, εκτός από μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και της Π.Δ.Ε. (η αλατιέρα, GCΒ, GRATER κ.λ.π.) είναι περίπου 10 μηχανήματα ιδιωτών και πάνω από 10 τα μηχανήματα των Δήμων.
Στην περιοχή μάλιστα αυτή από το πρωί της Πέμπτης, βρίσκεται στην περιοχή της Μίνθης και Ανδρίτσαινας ο Δ/ντης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ηλείας κ. Μιχάλης Καλογερόπουλος.
Ο προϊστάμενος του τμήματος της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας κ. Κώστας Μπαλκάμος, σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα, βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα και επικοινωνία με τους Δήμους, την αστυνομία, την πυροσβεστική, καθώς και με την Π.Δ.Ε. και συντονίζει το έργο του αποχιονισμού και της προσπάθειας να παραμείνει το βασικό οδικό δίκτυο ανοιχτό.
Επίσης έγινε παρέμβαση στην Αστυνομική Δ/νση Ηλείας και δόθηκε εντολή να ελέγχονται τα οχήματα αν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες και να απαγορεύεται η κυκλοφορία στα οχήματα που δεν φέρουν αυτές, στις περιοχές που έχουν πρόβλημα.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.