Αποφασίστηκε άρση τραπεζικού-τηλεφωνικού απορρήτου για βουλευτές της Χ.Α.

8emidos Χωρίς τέλος είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση των μελών της Χρυσής Αυγής. Η Δικαιοσύνη που κινείται με γρήγορους ρυθμούς θα καλέσει σε κατάθεση νέους μάρτυρες, οι οποίοι προέκυψαν μετά τον πρώτο κύκλο των καταθέσεων.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, υπάρχουν τα πρώτα στοιχεία που «δένουν» τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση εξαιτίας του τρόπου δράσης και της ιεραρχίας της. Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν σημαντικές τις καταθέσεις των δυο μαρτύρων που προέρχονται από το εσωτερικό της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχαν την ίδια βαρύτητα και οι υπόλοιπες μαρτυρικές καταθέσεις, σημειώνουν οι δικαστικές πηγές.

Οι εισαγγελικές αρχές εξετάζουν και το «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ, το οποίο αποδεικνύει ότι υπήρξαν συνομιλίες στελεχών με βουλευτές της Χρυσής Αυγής το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, καθώς και σε άλλες υποθέσεις που βρίσκονται στα χέρια του Αρείου Πάγου. Βεβαίως, οι τηλεφωνικές επικοινωνίες δεν ευσταθούν από μόνες τους ως κατηγορίες και γι’ αυτό τον λόγο θα αξιοποιηθούν με βάση όσες δικογραφίες έχουν φτάσει στον Άρειο Πάγο και αφορούν επεισόδια βίας με οπαδούς, μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα ο Άρειος Πάγος θα προχωρήσει στην άρση του τραπεζικού απορρήτου και των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων ακόμη και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Από τις καταθέσεις που έχουν δοθεί στον ανακριτή δεν φαίνεται να υπάρχει εμπλοκή εν ενεργεία στρατιωτικών. Παρόλα αυτά υπάρχουν ενδείξεις για συμμετοχή αστυνομικών, επιχειρηματιών και ατόμων που συνδέονται με κυκλώματα της νύχτας.

Την ίδια στιγμή οι δικαστικές αρχές χαρακτηρίζουν «ήσσονος σημασίας» το θέμα που έχει προκύψει με την επιστολή των εφέδρων για πραξικόπημα το επόμενο Σάββατο.

Πηγή: real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.