Αποσύρεται η τροπολογία για τους ημιυπαίθριους….

Πίσω παίρνει η κυβέρνηση την τροπολογία με την οποία επιβαρύνονται φορολογικά όσοι έσπευσαν να τακτοποιήσουν αυθαίρετους χώρους, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου. « Αποσύρουμε την τροπολογία για τους ημιυπαίθριους. Δεν θα πληρώσουν όσοι έκαναν τακτοποίηση» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο mega.

Όπως δήλωσε, στην αυριανή κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ανάπτυξης και Οικονομικών της Βουλής όπου θα συζητηθεί το σχετικό νομοσχέδιο θα ανακοινώσει την πρόθεσή του να αποσυρθεί η διάταξη αυτή, για λόγους αξιοπιστίας του κράτους, καθώς είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο. «Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα και το κράτος εμφανίζεται ως αναξιόπιστο παρότι είναι σωστή η ρύθμιση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νομοσχέδιο- σκούπα του υπουργείου Ανάπτυξης, στα τεκμήρια διαβίωσης θα προσμετρώνται εφεξής, ως βοηθητικοί χώροι, τα υπόγεια, πατάρια και σοφίτες που τακτοποιούνται με βάση τις ρυθμίσεις αυθαιρέτων και ημιυπαιθρίων, με 40 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, ενοποιούνται οι φόροι στα ακίνητα, ένας υπερ του δήμου και ένας υπερ του δημοσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.