ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ”ΦΙΛΙ” ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΟΝ ΙΜΑΜΗ

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που σημειώθηκε, η ιταλική εταιρεία ένδυσης Benetton ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη διαφήμιση που έδειχνε το Πάπα Βενέδικτο να φιλιέται περιπαθώς με τον Αιγύπτιο ιμάμη…
Αχμέντ ελ Ταγιέμπ μετά την έντονη αντίδραση του Βατικανού.
Η παραποιημένη φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο πλαίσιο παγκόσμιας διαφημιστικής καμπάνιας της εταιρείας, η οποία περιλαμβάνει φωτομοντάζ πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών να φιλιούνται στο στόμα.

Άλλες, μεταξύ άλλων, παρουσιάζουν τον Μπαράκ Ομπάμα να φιλιέται με τον Ούγκο Τσάβεζ και τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου να φιλιέται με τον Μαχμούν Αμπάς.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού χαρακτήρισε τη διαφήμιση «απολύτως απαράδεκτη χρήση της εικόνας του Άγιου Πατέρα, αντικείμενο χειραγώγησης και εκμετάλλευσης από εκστρατεία δημοσιότητας με εμπορικούς σκοπούς».

«Λυπούμαστε που η χρήση εικόνας του ποντίφικα και του ιμάμη προσέβαλαν τους πιστούς με αυτόν τον τρόπο», απάντησε η Benetton, προσθέτοντας ότι στόχος της καμπάνιας ήταν «αποκλειστικά η μάχη εναντία στο μίσος σε όλες του τις μορφές».

Η ιταλική εταιρεία είναι γνωστή για τις προκλητικές διαφημιστικές καμπάνιες της που έχουν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων και στο παρελθόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.