ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Αναστασιάδης έκυβε έγγραφο του ΟΗΕ για το Κυπριακό!

Σάλος στη Μεγαλόνησο

Εγγραφο με τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις κατά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν μεταξύ της Λευκωσίας και των τουρκοκυπρίων στο διάστημα 2008 – 2012 παρέδωσαν τα Ηνωμένα Εθνη τόσο στον κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη όσο κ ι στον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρίστου Στυλιανίδη, το έγγραφο παραδόθηκε σήμερα στο γραφείο του Προέδρου, κατόπιν αιτήματος του Νίκου Αναστασιάδη κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης που είχε με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ. Το έγγραφο θα κοινοποιηθεί και στους αρχηγούς των κομμάτων.

Την αποκάλυψη για την παράδοση του εγγράφου των 70 σελίδων έκανε το πρωί της Πέμπτης ο ηγέτης του τουρκοκυπριακού κόμματος Ενωμένη Κύπρος Ιζέτ Ιτζιάν, σε δηλώσεις έπειτα από συνάντηση με τον γγ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.

Αρχικώς η πλευρά της Λευκωσίας δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο.

Ο κ. Ιτζιάν, μετά την συνάντηση με τον Άντρο Κυπριανού, ανέφερε ότι το έγγραφο αυτή τη στιγμή είναι στη διαδικασία μετάφρασης και ότι δεν γνωρίζει αν παρόμοιο έγγραφο κατατέθηκε και στην ελληνοκυπριακή πλευρά και τον πρόεδρο Αναστασιάδη ή αν το θέμα αυτό είναι γνωστό στην ελληνοκυπριακή κοινότητα.

«Νομίζω, φαντάζομαι, και ο κ. Αναστασιάδης είναι ενήμερος για αυτό το θέμα» συνέχισε ο κ. Ιτζιάν.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ από την πλευρά του ανέφερε ότι δεν γνωρίζει αν παρόμοιο έγγραφο επιδόθηκε και στον κύπριο πρόεδρο.

Ανέφερε ότι θα επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για να δει αν ένα τέτοιο έγγραφο έχει κατατεθεί και στη δική μας πλευρά.

«Εμείς δεν έχουμε καμία τέτοια ενημέρωση, ότι έχει επιδοθεί στον κ. Αναστασιάδη ένα τέτοιο έγγραφο και θα επικοινωνήσω με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί θέλουμε να ξέρουμε κατά πόσο όντως έχει επιδοθεί ένα τέτοιο έγγραφο και αν έχει επιδοθεί γιατί δεν έχει λεχθεί οτιδήποτε στα πολιτικά κόμματα», ανέφερε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.