Απεργούν οι δικαστικοί υπάλληλοι στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου

dikasthrio-aithousa_600_375_-1520156781 Σε 48ωρη απεργία θα προχωρήσει την Τετάρτη και την Πέμπτη η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους καθηγητές, οι οποίοι, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων που οδηγούν στην κατεδάφιση της παιδείας και του δημόσιου σχολείου».

Όπως επισημαίνουν οι δικαστικοί υπάλληλοι, «η απόλυση εργαζομένων, η κατάργηση μαθημάτων, η εντατικοποίηση της εργασίας με μισθούς πείνας, η κατάργηση κοινωνικών παροχών όπως το ολοήμερο σχολείο, και η διάλυση όλου του συστήματος παιδείας, με την εξαθλίωση του ανθρώπινου δυναμικού των εκπαιδευτικών, βρίσκει ανάχωμα στον αγώνα τους για αξιοπρέπεια, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και πραγματική δημόσια και δωρεάν παιδεία».

Οι δικαστικοί υπάλληλοι απεργούν, επίσης, για τις περικοπές των μισθών, τις συνθήκες εργασίας, τα μνημόνια, τα χαράτσια και τις απολύσεις εργαζομένων.

• Τις επόμενες μέρες ακόμη 9.000 εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, το Δεκέμβριο άλλες 12.500, ενώ 15.000 οδηγούνται απευθείας για απόλυση από το δημόσιο τομέα.
• Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και της τρόικας θέλει τον περιορισμό και τη μείωση των υπηρεσιών, των υπαλλήλων κατά 1/3 δηλαδή την αύξηση του κόστους στους πολίτες για την εξασφάλιση των υπηρεσιών που έως χθες παρείχε το Δημόσιο! Άρχισαν με την εφεδρεία, την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, με τους ΔΕ ιδιωτικού δικαίου και τώρα προχωρούν με τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις.
• Μειώνουν κλίνες και θρανία, κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, οργανισμούς και δομές που θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες, τους πιο αδύναμους: εργατική κατοικία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφάλιση ανέργων.
• Δρομολογούν νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το εφάπαξ.
• Χρηματοδοτούν τις τράπεζες και αυξάνουν το δημόσιο χρέος την ώρα που εξανεμίζουν τα αποθεματικά των ταμείων, κουρεύουν τα ομόλογά τους, τα οδηγούν στην πλήρη κατάρρευση και ήδη επικαλούνται έλλειμμα για να μετατρέψουν τις συντάξεις σε «εθνικό επίδομα».
Υποστηρίζοντας πως τα μνημόνια πρέπει να καταργηθούν γιατί εξαθλιώνουν τον λαό και αυξάνουν το χρέος, οι δικαστικοί υπάλληλοι δηλώνουν πως απεργούν:
• Για μισθούς αξιοπρέπειας.
• Για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
• Για προσλήψεις προσωπικού, με άμεσο στόχο την εξάντληση του πίνακα επιτυχόντων του 2009.
• Για τη μηχανοργάνωση όλων των υπηρεσιών της χώρας και τη στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό.
• Για την ψήφιση της διάταξης του Βαθμολογίου και μετά απ΄αυτή την αποστολή ερωτημάτων για την επιλογή και πλήρωση των θέσεων ευθύνης.
• Για την άμεση ρύθμιση του προβλήματος της ταυτόχρονης συνταξιοδότηση από το Ταμείο Νομικών.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.