ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ….

Τροπολογία με την οποία απελευθερώνεται το ωράριο των πρατηρίων καυσίμων, κατέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου αυτή να ψηφιστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με την τροπολογία τα πρατήρια θα λειτουργούν ως εξής:…Ελεύθερο ωράριο για όλες τις κατηγορίες πρατηρίων (υγρών καυσίμων, υγραερίου, μικτά).
Θα διανυκτερεύει το 10-20% των πρατηρίων σε κάθε Περιφέρεια. Οι πίνακες των διανυκτερεύσεων θα καθορίζονται με απόφαση της Περιφέρειας και το ωράριο της διανυκτέρευσης θα είναι από τις 10:30 μμ έως τις 6 πμ το καλοκαίρι (1η Μαΐου-30 Σεπτεμβρίου) και από 9 μμ έως 6 πμ το χειμώνα (1η Οκτωβρίου-30 Απριλίου).

Τις Κυριακές και τις αργίες θα λειτουργεί το 25-50% των πρατηρίων με βάση πίνακες διημερεύσεων που θα καθορίζονται επίσης από την Περιφέρεια. Το ωράριο των διημερεύσεων είναι 6 πμ έως 10:30 μμ το καλοκαίρι και 6 πμ με 9 μμ το χειμώνα.

Τις Κυριακές και τις αργίες θα διανυκτερεύουν επίσης το 25-50% των πρατηρίων με αντίστοιχους πίνακες.

Η τροπολογία προβλέπει, εξάλλου, ότι τα πρατήρια που διαθέτουν αυτόματους πωλητές θα θεωρείται ότι διανυκτερεύουν και χωρίς να έχουν υπαλλήλους κατά τις νυχτερινές ώρες.

Για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα 15.000-20.000 ευρώ.

Με το ισχύον καθεστώς το ωράριο των πρατηρίων είναι ελεύθερο μόνο στα μεγάλα νησιά, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα τα πρατήρια λειτουργούν από τις 6 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός διευκρίνισε ότι η απελευθέρωση αποτελεί υποχρέωση που βασίζεται σε αναφορά του δεύτερου Μνημονίου και η οποία θα πρέπει να τηρηθεί έως το τέλος Μαρτίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.