Αντισυλληπτικά για άνδρες…..

Την αποτελεσματικότητα μίας εναλλακτικής μεθόδου αντισύλληψης για τους άνδρες, με τη χρήση υπερήχων, εξετάζουν Αμερικανοί επιστήμονες.Σύμφωνα με το BBC, οι ερευνητές αρχίζουν κλινικές δοκιμές για να δουν, αν οι υπέρηχοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αναστρέψιμη αντισυλληπτική μέθοδος για τους άνδρες.

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα, υπό τον δρα Τζέημς Τσουρούτα, πήραν επιχορήγηση 100.000 δολάρια από το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέητς, προκειμένου να ξεκινήσουν τις σχετικές δοκιμές.

Οι συγκεκριμένοι Αμερικανοί επιστήμονες, βασισμένοι σε προηγούμενες δικές τους έρευνες, πιστεύουν ότι μια εκπομπή υπερήχων στους όρχεις μπορεί με ασφάλεια να μπλοκάρει την παραγωγή σπέρματος για χρονικό διάστημα μέχρι έξι μηνών.

Κατά το διάστημα που θα έχει σταματήσει η παραγωγή σπέρματος και όλες οι “αποθήκες” σπέρματος θα έχουν αδειάσει, ο άνδρας θα είναι προσωρινά στείρος.

Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι τελικά θα είναι σε θέση να προσφέρουν μια εναλλακτική μέθοδο αντισύλληψης και ελέγχου των γεννήσεων στα ζευγάρια όλου του κόσμου.

Σύμφωνα με τον δρα Τσουρούτα, η νέα τεχνική μπορεί να προσφέρει “αξιόπιστη, φθηνή, μη ορμονική αντισύλληψη επί έξι μήνες με μια και μόνη θεραπεία”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.