Αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας….

Η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των Χιονοπτώσεων, αποπαγοποίησης, κατολισθητικών και πλυμμυρικών φαινομένων .
Στις 5 Ιανουαρίου 2012 προμήθευσε με 22 τόνους αλάτι τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και στις 9 Ιανουαρίου 2012 με 18 τόνους αλάτι τον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, για την αποπαγοποίηση των εθνικών και επαρχιακών οδών. Στις 9 Ιανουαρίου 2011 προέβη στην αποπαγοποίηση τμήματος της Εθνικής Οδού Πατρών – Τριπόλεως, από το 60ο χιλιόμετρο και μέχρι το 90 χιλιόμετρο στην περιοχή της Λαμπείας.
Μίσθωσε μηχανήματα για τον καθαρισμό της αποστραγγιστικής τάφρου σε μήκος 250 μέτρων στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Δημητρίου Δήμου Ήλιδας διότι στις 22 Δεκεμβρίου 2011 πλημμύρισε η περιοχή και κατεστράφησαν εγκαταστάσεις, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο και οι αρμόδιοι δεν ανταποκρίθηκαν για να την καθαρίσουν.
Έγινε και συνεχίζει να γίνεται προληπτικός έλεγχος σε ποταμούς, χειμάρρους και ρέματα για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.
Συνεχίζονται οι προληπτικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για την πρόληψη και την αποφυγή καθιζήσεων και κατολισθητικών φαινομένων. Μισθώνονται ιδιωτικά μηχανήματα έργων για την αποκατάσταση της βατότητας των οδών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.