Ανοιχτό Πανεπιστημιο στην Αμαλιάδα…..

Θαύματα μπορούν να γίνουν ακόμα και στις μέρες που περνάμε. Αρκεί οι άνθρωποι να δείξουν την δύναμη του καλού τους εαυτού και να την προσφέρουν στο συνάνθρωπο. Έτσι ένα κύτταρο της πόλης που δεν το βάζει κάτω και εννοεί να προσφέρει πολιτισμό, γνώση και όχι μόνο όπως το σωματείο της βιβλιοθήκης παίρνει την πρωτοβουλία και συνθέτει τις επιστημονικές δυνάμεις του τόπου.Το αποτέλεσμα είναι ένα σχολείο ουσιαστικής γνώσης για ενήλικες με μεγάλο εύρος θεματολογίας και σχεδόν μηδενικό κόστος. Το αποτέλεσμα είναι γνώση και εφόδια για τα δύσκολα.Τα προσφερόμενα πεδία, η περιγραφή της δράσης και οι τρόποι επαφής ακολουθούν σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της φιλοτεχνικής.

ΛΙΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Ελληνικά
Ελληνικά
Εργαστήρι Γραφής

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Μαθηματικά
Στατιστικές Έρευνες
Πληροφορική
Βιολογία
Οικολογία
Περιβάλλον

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (ΓΕΝΙΚΑ)

Κοινωνία – Πολιτισμός & Κουλτούρα: το ανθρωπολογικό & ιστορικό παράδειγμα της Αμαλιάδας
Λογοτεχνία: Έλληνες και Ξένοι Λογοτέχνες
Εισαγωγή στη Λογοτεχνία, Πολιτισμό, και Ιδεολογία Αγγλόφωνων Λαών
Σύγχρονο ελληνικό νόμισμα και γραμματόσημο
Εθελοντισμός & Προσφορά

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Διδακτική ξένων γλωσσών
Γραμματισμός
Γαλλικά
Αγγλικά
Ελληνικά ως ξένη γλώσσα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΕΧΝΗΣ

Καλλιτεχνικό εργαστήρι
Εισαγωγή στην τεχνική της Decoupage (θεωρητική και πρακτική), επεξεργασία μετάλλου, χειροποίητες κατασκευές

Ενημέρωση

Ξεκινά τον Φεβρουάριο 2012 με σκοπό να διαδώσει διαφορετικά είδη εκπαίδευσης: πολιτιστικά, τεχνικά και καλλιτεχνικά, σε ενήλικες που επιθυμούν να αναπτύξουν την κατάρτισή τους και την γενική τους παιδεία, προκειμένου να τους βοηθήσει στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη και σε ένα σύνολο αμοιβαίου σεβασμού.

Η Φιλοτεχνική είναι ένας τόπος ανταλλαγής, ανταλλαγής απόψεων και αλληλεγγύης. Σκοπός μας είναι η μετάδοση γνώσης σε όλους. Η ανοχή και ο σεβασμός στον συνάνθρωπό μας είναι η βάση αξιών όχι μόνο των καθηγητών μας αλλά και των μαθητών.

Χάρη στην αφιέρωση και στον εθελοντισμό των καθηγητών μας, προσφέρουμε μαθήματα σε ποικίλους τομείς με ένα εξαιρετικά χαμηλό κόστος.
Τα έξοδα λειτουργίας καλύπτονται μόνο από τις εγγραφές.

Η Φιλοτεχνική Αμαλιάδας ψάχνει πάντα νέους καθηγητές. Σήμερα, υπάρχουν ήδη πάνω από 10 εθελοντές καθηγητές, που προέρχονται από τον χώρο της εθνικής παιδείας, πανεπιστημιακοί, στελέχη επιχειρήσεων ή από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ή ακόμη πρόσωπα ικανά που επιθυμούν να μοιραστούν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους.
Καθένας από τους εθελοντές καθηγητές μας, όλοι μέλη της Φιλοτεχνικής, είναι ευαισθητοποιημένος στις αξίες της αλληλοβοήθειας και του «μοιράζεσθαι». Αυτές οι δυο αξίες είναι το κίνητρο για την εκκίνηση ανταλλαγής, αυτές δημιουργούν τον ενθουσιασμό και την επιθυμία να μοιράζεται η γνώση τους. Από την πλευρά του καθηγητή αφορά μια εθελοντική κίνηση, προσωπική, μιας καθαρής και απλής δωρεάς και από την πλευρά του μαθητή, μια επιθυμία ανάπτυξης της σκέψης, να αναπτύξει τις γνώσεις του και να αναπτύξει το κριτικό πνεύμα.

Όπως σε κάθε είδους διδασκαλίας, αλλά κυρίως σε αυτή που απευθύνεται στους ενήλικες, η άμιλλα είναι δυνατή και ο εμπλουτισμός υπάρχει και στις δυο πλευρές, από τους καθηγητές στους μαθητές και αντίστροφα. Αυτό εξηγεί τον ενθουσιασμό του καθηγητή και την επιθυμία του να συνεχίσει τη διδασκαλία του μετά από μια πρώτη εμπειρία.

Η Οργάνωση πρέπει να απαντά στις πολύ διαφορετικές απαιτήσεις των ενδιαφερόμενων μαθητών να ακολουθούν και να καταλαβαίνουν την εξέλιξη του κόσμου και να προσαρμόζονται σε αυτόν. Οφείλει επίσης να απαντά όσο γίνεται καλύτερα στην αυξανόμενη πολλαπλότητα των αναγκών γενικής κουλτούρας.

Κοινό: φοιτητές, συνταξιούχοι, άτομα που αναζητούν εργασία, ενήλικες που ψάχνουν για πρόσθετη εκπαίδευση, ενεργοί πολίτες που επιθυμούν να αναπτύξουν το επίπεδο των γενικών τους γνώσεων.

Για το 2012, αρχίζουμε τα μαθήματα την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου οπότε τα δίδακτρα ανέρχονται στα 20 ευρώ. Στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα του ντοσιέ που σας παρέχεται από την Οργάνωση και έχετε δικαίωμα επιλογής 4 μαθημάτων το εξάμηνο, το ανώτερο.

Η σελίδα της Οργάνωσης στο facebook και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e mail) είναι μέσα επικοινωνίας με τους καθηγητές και μαθητές μας. Σας καλούμε να τα συμβουλεύεστε πολύ συχνά για να βρίσκετε πληροφορίες καθ’ όλη  τη διάρκεια του έτους για τα μαθήματα που ακολουθείτε ή γι’ αυτά που θα θέλατε να ακολουθήσετε και φυσικά για τις εκδηλώσεις της Οργάνωσης.

Τέλος, κατά της σχολικής χρονιάς θα υπάρξουν διαλέξεις στις οποίες σας προσκαλούμε να συμμετέχετε. Θα πραγματοποιούνται στο κτήριο της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης, Πλατεία Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα όπου και εδρεύει η Οργάνωση. Οι διαλέξεις είναι δωρεάν και ανοιχτές σε όλους, μπορείτε να έρχεστε με τους φίλους σας.
Η διαρκή μας ανησυχία είναι η εξασφάλιση ότι καθένας μπορεί να ικανοποιήσει την επιθυμία του  να μαθαίνει καθ’ όλη  τη διάρκεια της ζωής του και  την αναζήτηση της προσωπικής του εξέλιξης

Για εγγραφές-πληροφορίες στο mail: vivliothikiamaliadas@gmail.com και στο τηλ. 2622029873

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.