Ανοικτή υπαίθρια προβολή ταινίας “Ο ψύλλος” – Η επόμενη μέρα (foto)

Η Κινηματογραφική Ομάδα του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών και ο Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Απανταχού Καλιτσαίων “Ο Άγιος Γεώργιος” παρουσίασαν την ταινία “Ο ψύλλος” του Δημήτρη Σπύρου σε μια υπαίθρια ανοικτή προβολή που πραγματοποιήθηκε χθες, 23/9/2012, στον προαύλιο χώρο του κτιρίου Τατάνη (Μουσείο Τύπου του Απόδημου Ελληνισμού).

Σε μια γλυκιά βραδιά περισσότεροι από 80 θεατές συγκεντρώθηκαν για να απολαύσουν την προβολή μιας βραβευμένης ταινίας που ξύπνησε σε πολλούς (ειδικά στους μεγαλύτερους) αναμνήσεις από τα παιδικά τους χρόνια αλλά και έθιξε σημαντικά διαχρονικά ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας και νοοτροπίας.

Η προβολή αυτή εντάσσεται στη γενικότερη φιλοσοφία του Δικτύου ότι οι δημόσιοι χώροι πρέπει να είναι ανοικτοί και προσβάσιμοι από τους πολίτες και ένας από τους τρόπους για να επιτευχθεί αυτό είναι η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ανάμεσα στο κοινό βρέθηκε και ο κ. Κωσταντόπουλος, ιδρυτικό στέλεχος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, συνεργάτης και φίλος του σκηνοθέτη της ταινίας, κ. Δημήτρη Σπύρου, όπου και μίλησε για την εμπειρία του από τα γυρίσματα της ταινίας καθώς επίσης μετέφερε και τους φιλικούς χαιρετισμούς του δημιουργού της.

Η Κινηματογραφική Ομάδα του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών θα συνεχίσει τις προβολές μέσα από τη συνέχιση της δράσης Βραδιές Ντοκιμαντέρ.


Ευχαριστούμε το δήμο Ήλιδας για τη διάθεση του χώρου της προβολής και το κατάστημα Ηχώ (Βασίλης Μπαντούνας) για τη διάθεση του ψηφιακού προβολέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.