Ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική…..

Συζήτηση για αγροτικά – κτηνοτροφία, Πέμπτη 7 μ.μ. βιβλιοθήκη Αμαλιάδας

Ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική με πρωτοβουλία της Βουλευτού Επικρατείας, κας. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου και τη συμμετοχή στελέχους της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας της Ε.Ε, καθώς και εκπροσώπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Σε Ανοικτή Συζήτηση με στόχο την ενημέρωση των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Ηλείας για τις ευκαιρίες ενίσχυσης του εισοδήματός τους μέσα από τα νέα προγράμματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής προσκαλεί σήμερα Πέμπτη 5 Ιανουαρίου  τους παραγωγούς του Νομού η Βουλευτής Επικρατείας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Στην εκδήλωση, που θα παραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Αναγνωστηρίου της Παπαχρηστοπουλείου Βιβλιοθήκης της Αμαλιάδας, ομιλητές θα είναι ο Δρ. Αντώνης Κωνσταντίνου, Διευθυντής Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου καθώς και εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Δρ. Κωνσταντίνου, που έχει διατελέσει διευθυντής Γεωργίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και ήταν βασικός διαπραγματευτής για την ένταξη της Μεγαλονήσου στην Ε.Ε θα εξηγήσει τους άξονες της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και θα αναπτύξει τα νέα προγράμματα, που μπορούν να δώσουν νέα δυναμική στα ηλειακά προϊόντα, να ενισχύσουν το εισόδημα των παραγωγών και να συμβάλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας, πρόεδρος του οποίου είναι η κα. Αυγερινοπούλου, θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ηλείοι παραγωγοί και θα αναζητηθούν λύσεις με τη συμβολή των ομιλητών.

Η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής έχει ασχοληθεί επί μακρόν με την περιβαλλοντική διάσταση της γεωργίας και την ανάπτυξη νέων βιώσιμων τρόπων διαχείρισης της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Επεξεργάζεται επίσης πολιτικές για την προσαρμογή της ελληνικής γεωργίας στις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.