Ανεπαρκείς οι ενέργειες της κυβέρνησης για τη Χρυσή Αυγή, λέει ο Λαφαζάνης

pic-0-norm.jpg

«Υπάρχουν πελώριες πολιτικές ευθύνες για το γεγονός ότι κυβερνήσεις και διωκτικές αρχές επί χρόνια αδρανούσαν και ανέχοντο, αν δεν συγκάλυπταν, τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής στα «δυναμικά» τμήματα του κράτους καθώς και εγκληματικές δραστηριότητες στις οποίες φέρονται να είναι αναμεμειγμένα μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής».

Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξερχόμενος του γραφείο του αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη, στον οποίο έδωσε κατάθεση.

Ο κ. Λαφαζάνης αμφισβήτησε και τις σημερινές προθέσεις της κυβέρνησης. «Φοβούμαι ότι τα όσα πράττει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της διείσδυσης της Χρυσής Αυγής στα Σώματα Ασφαλείας και όχι μόνο και για τη διερεύνηση εγκληματικών ενεργειών με φασιστικό χρώμα είναι ανεπαρκή, δεν θίγουν υφιστάμενες αντιδημοκρατικές δομές και γίνονται περισσότερο για να υπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες» είπε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το θέμα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής δεν είναι μόνο θέμα αστυνομικό και δικαστικό αλλά πρωτίστως πολιτικό: «Για να κλείσουμε ερμητικά και αποφασιστικά την πόρτα στο φασισμό, πρέπει η χώρα να απαλλαγεί από την τρόικα και τα μνημόνια και να μπει σε ένα καινούργιο προοδευτικό δρόμο διεξόδου από την κρίση, ανάπτυξης, δικαιοσύνης και ανόρθωσης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.