Αναστασιάδης: Θα διαπραγματευθούμε για πρώτη φορά απευθείας με την κατοχική δύναμη

2358DA1DA8803BD71A7175F2703D0477.jpg

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε διάσκεψη Τύπου για το Κυπριακό σημείωσε πως η δυνατότητα συναντήσεων του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή με εκπροσώπους της Άγκυρας προσφέρει για πρώτη φορά μετά την εισβολή τη δυνατότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να διαπραγματευτεί με εκείνους που φέρουν την ευθύνη για τη λύση του κυπριακού προβλήματος. 

Τόνισε πως «μια τέτοια εξέλιξη όχι μόνο δεν υπονομεύει αλλά αντίθετα αναβαθμίζει την Κυπριακή Δημοκρατία». Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι η πρόταση, που διαμορφώθηκε σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση δεν αποσκοπεί σε διμερή, τριμερή ή τετραμερή διάσκεψη».

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι τις επόμενες ημέρες προτίθεται να επισκεφθεί την Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τόνισε ότι δεν είναι μέσω μεγαλόστομων πολιτικών διακηρύξεων που αντιμετωπίζονται τα μείζονα εθνικά θέματα, αλλά μέσω υπεύθυνων πολιτικών αποφάσεων. Προειδοποίησε, επίσης, για το χρόνο που περνά και τους κινδύνους που δημιουργεί.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ είπε ότι διαπίστωσε «ένα ζωηρό διεθνές ενδιαφέρον για την ανάγκη επίλυσης του κυπριακού, αφού όλοι πλέον αναγνωρίζουν το σταθεροποιητικό ρόλο που η Κύπρος διαδραματίζει στην περιοχή».

«Το πιο σημαντικό όμως είναι πως κατανοούν τις θέσεις αλλά και τις προθέσεις μας», σημείωσε. Θέλω να ελπίζω, πρόσθεσε, «πως η λεκτική αυτή συμπαράσταση θα μετατραπεί σε έμπρακτη στήριξη ώστε να επιτύχουμε το ταχύτερο μια διαρκή, λειτουργική και καθ’ όλα συνάδουσα με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες λύση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.