Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας….

ΠΑΣΥ-
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
Αγρότες-Αγρότισσες,
Με τη νέα χρονιά που ξεκίνησε, θα είναι πολύ πιο άγρια και βάρβαρη η επίθεση της συγκυβέρνησης ενάντια στην μικρομεσαία αγροτιά. Θα δεχτούμε και νέα βαριά χτυπήματα με την νέα αναθεώρηση της ΚΑΠ για το 2014 – 2020.
Για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας των αγροτών χρειάζεται, απαραίτητα, να συνδυάζεται και να συντονίζεται με τους αγώνες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, να στηρίζεται σε μια λαϊκή αγωνιστική συμμαχία που θα συγκρούεται με την εξουσία των μονοπωλίων και θα παλεύει για την ανατροπή της.
Ο νέος νόμος για τους νέους συνεταιρισμούς και το αγροτικό κίνημα έχει στόχο να δημιουργήσει συνεταιρισμούς στους οποίους δεν θα συμμετέχουν μικροί και οι μεσαίοι αγρότες, αλλά μόνο λίγοι μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες του αγροτικού τομέα. Θα δρουν, αποκλειστικά, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών. Σε ότι δε αφορά στην νέα συνδικαλιστική οργάνωση, ο στόχος τους είναι να φτιάξουν ένα «αγροτικό κίνημα» που θα συνδιαλέγεται, αρμονικά, με την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία και θα χρησιμοποιείται για το πέρασμα της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, καθώς και για το χτύπημα των αγροτικών αγώνων.
Βασικός παράγοντας που θα καθορίσει την ανάπτυξη και αποτελεσματικότητα των αγώνων είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας και της αγωνιστικής δράσης των υπαρχόντων αγροτικών συλλόγων, η συγκρότηση νέων, η μαζικοποίηση και ουσιαστική λειτουργία και δράση τους, η συσπείρωση σε αυτούς της συντριπτικής πλειοψηφίας των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Αυτός ο στόχος κρίνεται ζωτικά αναγκαίος στη σημερινή κατάσταση που τα προβλήματα της αγροτιάς οξύνονται στο έπακρο και, εκ των πραγμάτων, προβάλλει η ανάγκη εκδήλωσης και ανάπτυξης πιο μαζικών, πιο δυναμικών κι αποτελεσματικών αγώνων.
Σήμερα είναι αναγκαία μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη. Αυτό προϋποθέτει ρήξη και σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική, την Ε.Ε και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, τα κόμματα που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής και της γης, κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας κάτω από τον εργατικό-λαϊκό έλεγχο, με παραγωγικούς συνεταιρισμούς της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Οι αγροτικές κινητοποιήσεις, που γίνονται και προετοιμάζονται έρχονται και ως άμεση αγωνιστική απάντηση των μικρομεσαίων αγροτών στην ολομέτωπη, σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, η οποία χτυπά άγρια και τον αγροτικό κόσμο.
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:
• Την Δευτέρα, 23 Γενάρη, 12:00 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή διοίκηση(πρώην Νομαρχία) στον Πύργο. Με τη μαζική και δυναμική συμμετοχή μας σ’ αυτή την κινητοποίηση, οι μικρομεσαίοι γεωργοί και κτηνοτρόφοι θα διατρανώσουμε την αγωνιστική αντίθεσή μας στο βαρύ χαράτσι για τ’ ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ που επιβλήθηκε με το νέο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και, ταυτόχρονα, θα προβάλλουμε την διεκδίκηση για ΕΛΓΑ κρατικό φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα καλύπτει την παραγωγή από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους και θα αποζημιώνει στο 100% των ζημιών.
Την Τετάρτη, 25 Γενάρη, με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΑΣ και ΟΓΕ, μικρομεσαίοι αγρότες, εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες έμποροι, σπουδαστές και φοιτητές, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, θα πραγματοποιήσουμε μαχητική συγκέντρωση στις 12.00 το μεσημέρι στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στον Πύργο. Με την αγωνιστική παρουσία μας στην κινητοποίηση θα διαδηλώσουμε την λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών για τ’ ακίνητα που επιβάλλονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και θα καταγγείλουμε τη νέα, μεγάλη αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος – οικιακού και αγροτικού – που αποφάσισε η κυβέρνηση.
• Την Παρασκευή, 27 Γενάρη, στις 12.00 το μεσημέρι προσυγκέντρωση στην πλ. ΟΤΕ και παράσταση διαμαρτυρίας στην Αγροτική Τράπεζα στον Πύργο.
Να διεκδικήσουμε: κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, προστασία της ντόπιας παραγωγής από τις εισαγωγές, μείωση του κόστους παραγωγής, μέτρα για τη βελτίωση της ζωής στην ύπαιθρο κ.α. – και η διέξοδος η οποία βρίσκεται στην εφαρμογή μιας διαφορετικής αγροτικής ανάπτυξης, που προϋποθέτει την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την ανάδειξη της Λαϊκής Εξουσίας.
Για την ΟΑΣΗ – ο πρόεδρος Γιαννόπουλος Χρήστος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.