Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας…

Κύριε Πρόεδρε,
Σας κοινοποιώ ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, το οποίο χρήζει άμεσης παρέμβασης στο αρμόδιο Υπουργείο Οικονομίας, το οποίο έχει προκύψει με επιχειρήσεις μέλη μας, που όπως όλοι γνωρίζομε ευρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση και διεξάγουν ένα τιτάνιο αγώνα επιβίωσης.
Επειδή η συζήτηση για το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράτεται μέσω της ΔΕΗ, περιορίζεται στα φυσικά πρόσωπα τα οποία αδυνατούν να πληρώσουν, παραβλέποντας εντελώς το πρόβλημα για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (που επιμένουν και δεν έχουν καταλήξει ακόμα), σας θέτω το εξής αμίμητο κι ελληνικό προς προβληματισμό και λύση:
Πολλές επιχειρήσεις, αρχής γενομένης από το 2011, αδυνατούσαν να πληρώσουν το σύνολο της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος και προέβαιναν (αγκομαχώντας) στον λεγόμενο «διακανονισμό» με την ΔΕΗ, πληρώνοντας το χρέος τους σε δόσεις.
Με την εφαρμογή του νόμου για το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ, η δυνατότητα, της ΔΕΗ να προβαίνει σε διακανονισμούς ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ από την διοίκησή της. Ήδη το ηλεκτρονικό σύστημα το απαγορεύει, όποια θετική διάθεση και να υπάρχει από τους υπαλλήλους της.
Έχουμε στη διάθεση σας πολλά παραδείγματα επιχειρήσεων οι οποίες ενώ στεγάζονται σε μικρής έκτασης χώρους, όμως είναι σχετικά ενεργοβόρες και ενώ έχουν τη διάθεση να καταβάλλουν το ειδικό τέλος αδυνατούν να ξεπληρώσουν και την κατανάλωση τοις μετρητοίς όπως δυστυχώς προβλέπει, η ρύθμιση επιβολής του τέλους.
Κύριε πρόεδρε σας παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες της ΕΣΕΕ προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη δυνατότητα καταβολής του τέλους εμπρόθεσμα και ρύθμιση του ποσού για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος σε δόσεις όπως συνέβαινε έως πρόσφατα.
Με εκτίμηση
για τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας

Πέτρος Παπαδάτος
Πρόεδρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.