Αναβρασμός στο ΛΑΟΣ…..

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, την ώρα που η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει τα τελεσίγραφα της τρόικας για το σχέδιο της ελληνικής διάσωσης, προκαλεί η απόφαση του Γιώργου Καρατζαφέρη να καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση.
Η κίνηση του κ. Καρατζαφέρη οδήγησε χθες εκτός κυβερνητικού σχήματος τα τέσσερα στελέχη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (Μάκης Βορίδης, Αδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Γεωργίου και Αστέριος Ροντούλης), ανοίγοντας τον δρόμο για άμεσο ανασχηματισμό, ενώ προκαλεί μεγάλες ρωγμές και στη συνοχή του κόμματος, καθώς τουλάχιστον τρεις βουλευτές του ΛΑΟΣ εμφανίζονταν έτοιμοι να διαφοροποιηθούν στη Βουλή από τις επιλογές της κομματικής ηγεσίας.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων που φούντωσαν χθες το απόγευμα για την προοπτική διάσπασης του ΛΑΟΣ βρίσκονταν οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης, καθώς και ο βουλευτής Θανάσης Πλεύρης, οι οποίοι φέρονται ότι είχαν μεταφέρει τη διαφωνία τους για την τακτική του κόμματος στον κ. Καρατζαφέρη.
Ο ίδιος, πάντως, ανοικτά προειδοποίησε όλα τα στελέχη του ότι θα βρεθούν αντιμέτωπα με διαγραφές, στην περίπτωση υπερψήφισης του νέου Μνημονίου. Οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης, με τις επιστολές παραίτησης που απέστειλαν χθες το απόγευμα στον Πρωθυπουργό, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν το έργο της κυβέρνησης. Σε συνάντηση που είχαν με τον κ. Παπαδήμο, μάλιστα, φέρεται ότι δήλωσαν πως θα στηρίξουν τη συμφωνία στη Βουλή.
Στις επιστολές παραίτησης και τα δύο πρώην κυβερνητικά μέλη διαφοροποιήθηκαν σαφώς από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. «Σας δηλώνω ότι θα συνεχίσω να στηρίζω την κυβέρνησή σας στο δύσκολο έργο της για τη σωτηρία της χώρας», κατέληγε ο κ. Βορίδης.
«Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω και από τη θέση του βουλευτή να στηρίζω την προσπάθειά σας για το συμφέρον της πατρίδας μας», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας επιπλέον ότι ο κ. Παπαδήμος θα πρέπει «ανεμπόδιστα» να ολοκληρώσει την προσπάθειά του «για την υλοποίηση μιας συμφωνίας με τόσο καίρια σημασία για το μέλλον της Ελλάδας ως μέλους της ΕΕ».
«ΟΜΑΔΙΚΑ». Στα κομματικά γραφεία, εξάλλου, διακινήθηκαν χθες πληροφορίες και περί ομαδικής αποχώρησης στελεχών του ΛΑΟΣ, με τους τρεις βουλευτές να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, ενώ άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι αναζητούνταν δίαυλοι για τη μεταπήδησή τους στη ΝΔ.
Από τη Λεωφόρο Συγγρού, πάντως, διέψευδαν κάθε επαφή και υποστήριζαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν επαφές με στελέχη άλλων κομμάτων πριν από τις εκλογές. Το βραχυκύκλωμα που προκάλεσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ η κίνηση του κ. Καρατζαφέρη ήταν εμφανές και στα γραφεία του κόμματος, επί της οδού Καλλιρρόης, όπου είχε συγκεντρωθεί χθες το μεσημέρι σύσσωμη.
ΛΟΓΩ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ. Κομματικά στελέχη που εμφανίζονταν αιφνιδιασμένα από την κίνηση Καρατζαφέρη απέδιδαν την απόφαση για ρήξη στην κυβέρνηση συνεργασίας στην έντονη δημοσκοπική πίεση που δεχόταν ο ΛΑΟΣ και σε μια προσπάθεια του προέδρου του κόμματος να υψώσει αντιευρωπαϊκά τείχη, προκειμένου να βάλει φρένο στις διαρροές των ακραιφνών συντηρητικών ψηφοφόρων του προς τη Χρυσή Αυγή.
Αυτόν τον στόχο εξυπηρετεί και η επάνοδος σε ένα υπερπατριωτικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο αποφάσισε να κινηθεί πλέον ο κ. Καρατζαφέρης, κάνοντας λόγο για «ταπείνωση της χώρας» από τη νέα συμφωνία με την τρόικα, «εξαφάνιση και του τελευταίου ίχνους εθνικής κυριαρχίας», καθώς και για νέο Μνημόνιο που «δένει την Ελλάδα χειροπόδαρα για τα επόμενα 40-50 χρόνια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.