Αναβίωση της διαμάχης Αριστεράς και Δεξιάς στην Ελλάδα «βλέπει» ο Economist

190CEEC1B8BA3F73E5122641F137EA20.jpg

Σε άρθρο του ο Economist με τίτλο «Η Ελλάδα στα άκρα», με αφορμή το νέο γύρο διαδηλώσεων που ξεκίνησε στην Ελλάδα από δασκάλους και καθηγητές, εκτιμά πως ενδεχομένως να αναβιώσει η διαμάχη ανάμεσα σε Αριστερά και Δεξιά.

Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι το κλίμα στην Ελλάδα είναι τεταμένο, καθώς αφενός οι πολίτες που ανήκουν στη μεσαία τάξη αγωνίζονται να πληρώσουν φόρους ακίνητης περιουσίας, αφετέρου έχουν ξεσπάσει φήμες για νέα περικοπή στις συντάξεις με στόχο να καλυφθεί το έλλειμμα του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με το περιοδικό παρά το πρωτογενές πλεόνασμα που επετεύχθη ο Έλληνας πρωθυπουργός συνεχίζει να ανησυχεί για ένα πιθανό πολιτικό «τυφλό σημείο» το οποίο θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν εξτρεμιστές. 

Επιπλέον, επικαλούμενος δημοσκοπήσεις κάνει λόγο για αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής από το 10 στο 15%. Με αφορμή, όπως σημειώνει, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος του κόμματος, σημειώνει πως η βία ξέσπασε ξανά στους δρόμους και εκτιμά πως η επιστροφή της παλιάς διαμάχης ανάμεσα σε Αριστερά και Δεξιά είναι εξαιρετικά πιθανή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.