Αναβάθμιση Μάλτας από Moody’s

pic-0-norm.jpg

Σε «σταθερό» από «αρνητικό» αναβάθμισε το «outlook» της οικονομίας της Μάλτας ο οίκος αξιολόγησης Moody’s διατηρώντας αμετάβλητη την αξιολόγηση της χώρας σε «Α3».

Η απόφαση αυτή, εξηγεί ο οίκος αξιολόγησης, οφείλεται στην προσδοκία πως η Μάλτα θα σταθεροποιήσει το χρέος της το 2014.

Επιπλέον ο οίκος κάνει λόγο για ένα ανθεκτικό τραπεζικό σύστημα στη χώρα καθώς επίσης και για περιορισμένο κίνδυνο μετάδοσης της ευρωπαικής κρίσης στη Μάλτα.

Υπενθυμίζεται πως στις 20 Σεπτεμβρίου, η Fitch ratings είχε υποβαθμίσει τη Μάλτα εξαιτίας των ανησυχιών που υπάρχουν γύρω από την εκτέλεση του προϋπολογισμού της.

Στην ανακοίνωσή της η Fitch σημείωνε πως το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ήταν στο 3,3% του ΑΕΠ το 2012, πολύ πάνω από τον στόχο της κυβέρνησης, που ήταν 2,2%, και των εκτιμήσεων της Fitch τον Σεπτέμβριο, στο 2,6% του ΑΕΠ.

Η αστοχία, όπως τόνιζε, «μεταφέρθηκε» στο 2013, όπου η Fitch εκτιμά ότι το έλλειμμα θα φτάσει το 3,6% του ΑΕΠ, σε σύγκριση με το 2,.7% που προέβλεπε ο αρχικός προϋπολογισμός του 2013.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.