Ανάκτηση ενισχύσεων από ΕΑΣ-ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ απαιτεί η Κομισιόν

0BB1BFF3762409B96624FFC451E8F15E.jpg

«Πολύ δύσκολη άσκηση» χαρακτήριζε την διαπραγμάτευση κυβέρνησης-Κομσιόν για το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών  και της ΛΑΡΚΟ, αλλά και για τις τράπεζες, στέλεχος του οικονομικού επιτελείου που μετείχε στην κρίσιμη σύσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα με τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Ανταγωνισμού της Κομισιόν, Γκερτ Γιαν Κόουπμαν.

«Αναζητούμε κοινά αποδεκτές λύσεις, που θα είναι δύσκολες λύσεις όμως» ανέφερε ανώτατο στέλεχος του υπουργείο Οικονομικών.

Για τις τράπεζες και τις πληροφορίες για πιέσεις από την Κομισιόν να πουλήσουν θυγατρικές τους  στα Βαλκάνια ανέφερε πως «το σωστό ρήμα είναι συρρίκνωση θυγατρικών. Θα συρρικνωθούν όσο πρέπει».

Για τις τρεις βιομηχανίες για τις οποίες η Κομισιόν ζητά να μπει «λουκέτο», ο κ.Στουρνάρας εξέθεσε την επιχειρηματολογία της ελληνικής πλευράς για εκκαθάριση εν λειτουργία των ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, αλλά και για ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, αν γίνει διάσπαση και διατηρηθεί το στρατιωτικό τμήμα των αμυντικών βιομηχανιών «θα μείνουν στον έλεγχο του κράτους» αν και, όπως τόνιζε, «η Κομισιόν επιμένει να ανακτηθούν τα ποσά» που θεωρεί πως παράνομα ελάμβαναν ως κρατική ενίσχυση τα προηγούμενα χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.