Αμαλιάδα: Στα «χαρακώματα» γονείς και μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου

leoforeio mathites

H παραμονή στα λυόμενα δεν είναι πλέον υποφερτή και από την στιγμή που η πολιτεία δεν δίνει λύσεις, αποφάσισαν οι γονείς να δώσουν μόνοι τους μία προσωρινή λύση, παίρνοντας τα παιδιά τους από το σχολείο πριν τη λήξη του σχολικού ωραρίου!

Αυτό αποφασίστηκε κατά την διάρκεια της προχθεσινής διευρυμένης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, στο οποίο συμμετείχαν και αρκετοί γονείς.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, τα περισσότερα παιδιά αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας με δυνατούς πονοκεφάλους και εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σχολείο παραμένει σε λυόμενες αίθουσες για πέμπτη συνεχή σχολική χρονιά, μετά τον σεισμό του 2008, οι εργασίες για την επισκευή- ανακατασκευή του σχολικού κτιρίου σταμάτησαν εκ νέου και οι ίδιοι δεν έχουν καμία συγκεκριμένη απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι, ούτε από τον δήμο Ήλιδας ούτε από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Γι’ αυτό και αποφάσισαν, να πηγαίνουν στο σχολείο και να παίρνουν τα παιδιά τους στις 12:30 το μεσημέρι, παρά το γεγονός ότι το κουδούνι για την λήξη του ωραρίου χτυπά στις 2 το μεσημέρι.

Στο σχολείο κλήθηκε και η Αστυνομία, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και οι αστυνομικοί αφού ενημερώθηκαν για την κατάσταση, ζήτησαν από τους γονείς να αποχωρήσουν από το σχολείο και να επιστρέψουν να πάρουν τα παιδιά τους με την λήξη του ωραρίου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.