Αμαλιάδα: Σε απόγνωση οι κάτοικοι σε Γεράκι και Περιστέρι από τις πλημμύρες

Plim_600_375_-1520156784 H χθεσινή νεροποντή που έπληξε την Ηλεία προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε πολλές περιοχές και μία από αυτές ήταν και η Αμαλιάδα, καθώς στο Γεράκι η είσοδος του χωριού ήταν απροσπέλαστη από τα νερά και διεκόπη η κυκλοφορία.

Κάποιοι από τους κατοίκους πρόλαβαν  και απομάκρυναν τα αγροτικά μηχανήματα από τα χωράφια πριν πλημμυρίσουν, ωστόσο  κάποιοι δεν κατάφεραν να σώσουν τις γεωτρήσεις τους.

Παράλληλα, οι κάτοικοι που διαμένουν στο ύψος που βρίσκεται η γέφυρα κάτω από την οποία περνά ο χείμαρρος της Σοχιάς, εξαιτίας της έντονης  βροχόπτωσης  ο χείμαρρος δεν μπορούσε να δεχθεί τον όγκο των νερών, με αποτέλεσμα αυτά να βρουν διέξοδο πάνω από την γέφυρα, προκαλώντας πλημμύρα στο οδόστρωμα.

 Οι κάτοικοι προσπαθούσαν  να απομακρύνουν τα νερά και τις λάσπες από τα σπίτια τους, ενώ  προβλήματα εντοπίστηκαν και στην είσοδο του Γερακίου, εκεί που βρίσκονται τα εγκαταλειμμένα έργα της «Ολυμπίας Οδού», στη θέση «Αράπη Κοφίνα», αφού τα νερά δεν βρήκαν διέξοδο με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημιές σε παρακείμενες γεωτρήσεις, ενώ το Γεράκι για μισή ώρα περίπου έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Τεράστια προβλήματα  παρατηρήθηκαν και στην περιοχή του Περιστερίου καθώς το πρωί οι δρόμοι ήταν αδιάβατοι και διεκόπη η κυκλοφορία, ενώ τεράστιες είναι οι ζημιές που έχουν καταγραφεί στις αγροτικές καλλιέργειες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.