Αμαλιάδα : Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου

gs.iatrikos.amal1 Σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ, στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας ζητά την άμεση ανάκληση της εγκυκλίου του ΕΟΠΥΥ ως ασύμβατη και ασυμβίβαστη σχετικά με τα γενόσημα.

Όσον αφορά στο θέμα της συνταγογράφισης  από τους φαρμακοποιούς του φθηνότερου γενοσήμου, τονίστηκε ότι ο ιατρικός κόσμος δεν είναι αντίθετος στη χρήση γενοσήμου, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Γαλανόπουλος, αλλά αποτελεί επιτακτική ανάγκη ο ουσιαστικός έλεγχος των φαρμάκων από τον ΕΟΦ, ως προς την φαρμακοδυναμική ισοδυναμία και βιοδιαθεσιμότητα τους.

Τέλος,  ο κ. Γαλανόπουλος τόνισε ότι:

«Επειδή πιστεύουμε, ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για χορήγηση φαρμάκων κάθε φορά διαφορετικών λόγω εντολής χορήγησης ιδιοσκευασμάτων με τη χαμηλότερη τιμή, καταστάσεις υγείας όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, καρδιολογικά προβλήματα και ψυχοπάθειες, να υποστούν απορρύθμιση, με δυσμενής επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών μας.

Θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε ιατρική ευθύνη, εφόσον δίνονται φάρμακα έξω από την  εντολή μας. Δεν είναι δυνατόν να αλλάζουν τα φάρμακα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.