«Αλλαγή στάσης της ΕΕ με έμφαση στην ανάπτυξη»

 «Αλλαγή στάσ ης της ΕΕ με έμφαση στην ανάπτυξη»

Την ουσιαστική αλλαγή της στάσης της Ε.Ε. ώστε να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη και στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επισήμανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, κατά τη διάρκεια της 111ης γενικής συνέλευσης του Ευρωεπιμελητηρίου στις Βρυξέλλες.

«Είναι επιτακτική ανάγκη η Ευρώπη να αλλάξει οπτική και να αντιληφθεί ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνον το δημόσιο χρέος των χωρών της ΕΕ, αλλά η βιωσιμότητα της ίδιας της νομισματικής ένωσης, η οποία με τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει δεν μπορεί να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή. Έφτασε η στιγμή να εφαρμοστούν πολιτικές που θα επιταχύνουν τους ρυθμούς ανάπτυξης και θα δώσουν οξυγόνο στην πραγματική οικονομία, στις εκατομμύρια μικρομεσαίες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι και οι μόνες που μπορούν να επαναφέρουν την ανάπτυξη, την κοινω νική συνοχή και να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης» τόνισε ο κ. Μίχαλος.

Με την παρέμβαση του κ. Μίχαλου συμφώνησαν οι πρόεδροι των Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων, οι οποίοι υιοθέτησαν τη συγκεκριμένη θέση ενώ, με τις προτάσεις του συμφώνησε και ο Henri Malosse, πρόεδρος της Ομάδας των Ευρωπαίων Εργοδοτών. Μάλιστα οι κ.κ. Μίχαλος και Malosse αποφάσισαν να υιοθετήσουν κοινή στρατηγική πίεσης προς την κατεύθυνση αυτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.