Αθωώθηκαν οι 13 γιατροί της Θεσσαλονίκης για προμήθειες ορθοπαιδικού υλικού!

Με ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου οι 13 γιατροί του Ιπποκρατείου της συμπρωτεύουσας που είχαν κατηγορηθεί για προώθηση συγκεκριμένων υλικών με σκοπό το κέρδος απαλλάχτηκαν πλήρως από τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με την απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου που συνεδρίασε στο υπουργείο Υγείας από τα στοιχεία
δεν προέκυψε ότι «τελέσθηκαν τα αποδοθέντα στους γιατρούς πειθαρχικά παραπτώματα κατά την αντικειμενική και υποκειμενική τους υπόσταση».

Μάλιστα διαπιστώθηκε αδυναμία της διοίκησης του νοσοκομείου να στηρίξει τις κατηγορίες σε βάρος του ιατρικού προσωπικού. Να σημειωθεί ότι οι 13 γιατροί είχαν τεθεί σε αργία και τους είχε αφαιρεθεί και ο μισθός. Με βάση την απόφαση όμως θα πρέπει να τους επιστραφούν οι αποδοχές που τους παρακρατήθηκαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι γιατροί λειτούργησαν με ιατρική δεοντολογία για την περίθαλψη των ασθενών τους ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου όφειλε να είχε παρακαταθήκες με ορθοπεδικό υλικό ώστε να μπορούν να αντιμετωπισθούν τα επείγοντα περοιστατικά.

Την οικονομική ζημιά που υπέστη το νοσοκομείο θα κληθεί να καλύψει η προμηθεύτρια εταιρεία.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων πριν από 3 χρόνια οπότε και είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας ενώ είχε διερευνηθεί εκτενώς από τους λεγόμενους “ράμπο” του υπουργείου Υγείας (ΣΕΥΥΠ).

Πηγή: iatropedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.