Αγιάννης Αμαλιάδας: Έκοψαν υπεραιωνόβια δένδρα στο αλσύλλιο

agiannis-alsulio Ανακοίνωση Από το Σύλλογο Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς «Ωλονός»:

“Βρήκαν την πιο κατάλληλη ημέρα και μετά την θεία λειτουργία ανήμερα της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, ανεγκέφαλοι και πραγματοποίησαν μια σημαντική καταστροφή, στο αλσύλλιο του οικισμού Άγιος Ιωάννης Αμαλιάδας, ιδιοκτησίας του εν λόγω Ιερού Ναού.
Το εκκλησιαστικό συμβούλιο, του Ιερού Ναού, μετά από αδιαφανείς διαδικασίες, έδωσε εντολή να κόψουν δύο υπεραινόβιες δρυς και μια Πεύκη πίτυς (κουκουναριά).
Προ λίγων ημερών, ο ιερέας και μέλος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, αναζητούσαν τρόπο να κόψουν κλάδους από ένα παρακείμενο δένδρο δρυς, που θεωρούνταν επικίνδυνο για οικία, που βρισκόταν παραπλήσια στην εν λόγω δρυς.
Εφόσον ανακάλυψε τον ιδιώτη που μπορούσε να κλαδέψει τα επικίνδυνα κλαδιά, με ανυψωτικό μηχάνημα που έφερε καλάθι, βάλθηκαν να ξεκάνουν το όμορφο δασάκι και προχώρησαν και υλοτόμησαν εξ’ ολοκλήρου την χλωρή δρυς, έκοψαν την αμέσως επόμενη χλωρή δρυς και στην συνέχεια προχώρησαν κι έκοψαν και μια τεράστια, χλωρή κουκουναριά.
Κάτοικοι του οικισμού όταν αντιλήφθηκαν το έγκλημα που πράττεται εις βάρος των δένδρων, ειδοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες και σταμάτησαν την καταστροφή, ενώ τα ξύλα μεταφέρθηκαν σε άγνωστο μέρος, με άγνωστο φορτηγό γερανοφόρο όχημα.
Διερωτώμεθα εμείς οι κάτοικοι του Αγίου Ιωάννου, αν το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ακολούθησε τις νόμιμες διαδικασίες, όπως την αδειοδότηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, και την διαδικασία μειοδοτικών προσφορών για την κοπή και πλειοδοτικών προσφορών για την αγορά των ξύλων, που προέκυψαν από την υλοτομία (όπως διεξαγόταν κατά το παρελθόν).
Ακόμη εκφράζουμε την δυσαρέσκειά μας προς κάθε υπεύθυνο, που χωρίς ευαισθητοποίηση, έδωσε εντολή και σε κάθε συμμετάσχοντα που συνέβαλε και πραγματοποιήθηκε αυτό το έγκλημα, εις βάρος του οικισμού και ζητάμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, να ερευνήσουν για την νομιμότητα των πράξεων και ν’ αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.