Αβγά προκαλούν στειρότητα στους άνδρες….

Οι κινεζικές αρχές διενεργούν έρευνα σχετικά με την προέλευση αβγών που αναπηδούν μετά το βράσιμο και μπορούν να προκαλέσουν στειρότητα στους άνδρες, το τελευταίο διατροφικό σκάνδαλο που πλήττει τη χώρα, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τα αβγά, που αποκαλούνται “λαστιχένια αβγά” ή “αβγά πινγκ πονγκ” από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης και στο Ίντερνετ, είναι πολύ σκληρά για να καταναλωθούν, γεγονός που προκαλεί υποψίες ότι είναι ψεύτικα και έχουν εμφανιστεί σε “μικρές ποσότητες” στις κινεζικές αγορές, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

“Η έρευνα στοχεύει στο να κατευνάσει τις ανησυχίες των καταναλωτών μετά τις υποψίες κάποιων εξ αυτών ότι αγόρασαν ψεύτικα αβγά κατασκευασμένα από ασυνείδητους εμπόρους που επιδιώκουν το κέρδος”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ωστόσο, η σκληρότητα των αβγών μπορεί να οφείλεται σε φυσικά αίτια και να προκαλείται από την κατανάλωση από τις κότες μεγάλων ποσοτήτων τροφής εμπλουτισμένης με μια τοξική ουσία (γκοσιπόλη), που προσκολλάται στον κρόκο των αβγών, μετέδωσε το Νέα Κίνα.

“Ενώ η γκοσιπόλη συναντάται συνήθως στα υπολείμματα του βαμβακόσπορου που προστίθενται στην τροφή των πουλερικών ως επιπρόσθετη πηγή πρωτεϊνης, μεγάλες δόσεις της ουσίας μπορούν να καταστείλουν τη δραστηριότητα του σπέρματος, καθώς η γκοσιπόλη έχει χρησιμοποιηθεί στα ανδρικά αντισυλληπτικά χάπια”, προσθέτει το πρακτορείο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.