Ήταν συνέχεια μεθυσμένος χωρίς να έχει πιει τίποτα!

xeirourgio Ένας μεσήλικας στο Τέξας ήρθε στα επείγοντα του νοσοκομείου σε κατάσταση προχωρημένης μέθης επιμένοντας ότι για αρκετό καιρό μεθά χωρίς να έχει πιει ούτε ένα ποτήρι κρασί.

Οι γιατροί γέλασαν όταν μέτρησαν στο αίμα του το οινόπνευμα να είναι πέντε φορές περισσότερο από το φυσιολογικό.
Όμως τόσο η επιμονή του ίδιου όσο και της γυναίκας του που νόμιζε ότι έπινε από κρυφά ποτά που είχε στο σπίτι, ανάγκασαν τους γιατρούς να ξαναδούν το πρόβλημα και να το μελετήσουν με μεγαλύτερη προσοχή.
Τελικά διαπίστωσαν ότι ο ασθενής δεν ήταν αλκοολικός αλλά είχε προσβληθεί στο έντερο του από ένα ζυμομύκητα τον Saccharomyces cerevisiae, ο οποίος κάθε φορά που ο ασθενής έτρωγε άμυλο προκαλούσε ζύμωση και το μετέτρεπε σε οινόπνευμα.
Ο ασθενής τέθηκε σε κατάλληλη δίαιτα και έλαβε και αντιμυκητιασικά φάρμακα και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα κατόρθωσε να θεραπευθεί.
Η περίπτωσή του δημοσιεύθηκε από τους γιατρούς του Cordell και συν πρόσφατα στο περιοδικό International Journal of Clinical Medicine. με τίτλο “A Case Study of Gut Fermentation Syndrome (Auto-Brewery) with Saccharomyces cerevisiae as the Causative Organism”.πηγή:iatropedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.