Έως την Παρασκευή η εκταμίευση της δόσης

Την Τετάρτη αναμένεται να εγκριθεί και τυπικά, σε τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group, η δόση των 4,2 δισ. ευρώ για το α΄ τρίμηνο και να πιστωθεί έως την Παρασκευή στον ειδικό λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, τη προσεχή Δευτέρα 20 Μαΐου, πρέπει να αποπληρωθούν «ακούρευτα» ελληνικά ομόλογα, που κατέχει κυρίως η ΕΚΤ, ύψους 5,6 δισ. ευρώ.

Επίσης, έως και το τέλος Αυγούστου το Δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει επιπλέον λήξεις ομολόγων, ύψους 4,9 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά τα 3,3 δισ. ευρώ, που αποτελούν τη δόση για το β΄ τρίμηνο εφέτος από την τρόικα, αυτά θα εγκριθούν σε επόμενο Euro Working Group.

Από την πλευρά της τρόικας, οι επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών αναμένεται να επανέλθουν στην Ελλάδα στις αρχές Ιουνίου για τη νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με κοινοτικούς παράγοντες, βασικό αντικείμενο ελέγχου θα είναι τα προαπαιτούμενα που αφορούν στην αγορά της ενέργειας, στο θεσμικό πλαίσιο κατά της διαφθοράς και στο νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ο τρόπος κάλυψης του δημοσιονομικού κενού για την περίοδο 2015-2016 θα εξεταστεί από τους επικεφαλής της τρόικας στον επόμενο έλεγχο, στις αρχές του φθινοπώρου.

Πηγή:Voria

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.