Έρχονται μπλόκα και μηνύσεις των ιδιωτικών κλινικών κατά ΕΟΠΥΥ!

Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ πνίγουν πια τις ιδιωτικές κλινικές υποστηρίζουν τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) γι αυτό και ετοιμάζουν μηνύσεις αλλά και επισχέσεις κατά του μεγαλύτερου ταμείου Υγείας της χώρας.

Τις επόμενες εβδομάδες οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ πιθανώς και να μην μπορούν να νοσηλεύονται δωρεάν στον ιδιωτικό τομέα καθώς οι εκπρόσωποι των
ιδιωτικών κλινικών ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε επισχέσεις κατά του οργανισμού αλλά και να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Αιτία τα υπέρογκα χρέη του Οργανισμού προς τις επιχειρήσεις που μετρούν ακόμη και από το 2011.

Είναι ενδεικτικό ότι οι κλινικέ ς περιμένουν ακόμη να εισπράξουν κοντά στα 535 εκατ. ευρώ που αποτελούν ληξιπρόθεσμες οφειλές έως το 2011.

Εκτός αυτού βέβαια ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει καταβάλει τις υποχρεώσεις του ούτε για το 2012 ενώ για το 2013 κατέβαλε ελάχιστα. Οι ιδιωτικές κλινικές έχουν να αντιμετωπίσουν και το κούρεμα δεδομένου ότι η κυβέρνηση τους επιβάλει αυτόματη επιστροφή χρημάτων μέσω του συστήματος claw back γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ιδιωτική αγορά περίθαλψης.

Για το λόγο αυτό ο ΣΕΚ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε επισχέσεις αλλά και να καταθέσει μηνύσεις ώστε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στην υλοποίηση των υποχρεώσεών της.

Πάντως πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται ότι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ του παρελθόντος θα …εξανεμιστούν καθώς η κυβέρνηση δε σκοπεύει να διαθέσει τα απαιτούμενα κονδύλια ώστε να μην ξεφύγουν τα έξοδα και από την άλλη υπάρχει και δυσκολία στην εκκαθάριση των λογαριασμών. Σε μια τέτοια περίπτωση το ζήτημα δε θα αφορά μόνο τις ιδιωτικές κλινικές αλλά για όλους τους παρόχους όπως γιατρούς, εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα, φαρμακοποιούς.

 

Πηγή: iatropedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.