Έρχεται ο Μπάιντεν να τους δει όλους -εκτός Καρατζαφέρη…..

Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν.Στις 11 το πρωί ο κ. Μπάιντεν θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ενώ στη διάρκεια της επίσκεψής του θα συναντηθεί επίσης με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, καθώς και με τους κ.κ. Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά.

Λίγες ώρες πριν από την επίσκεψή του στη χώρα μας ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος επισκέπτεται την Τουρκία, αναφέρθηκε επίσης στην ανεκτικότητα της γειτονικής χώρας για τις θρησκευτικές μειονότητες και επαίνεσε τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, για την επιστροφή των περιουσιών μη μουσουλμανικών βακούφιων και την καταβολή αποζημίωσης.

Στόχος της επίσκεψης Μπάιντεν στην Ελλάδα είναι να δείξει τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.