Έρχεται η ώρα γιατρών και προμηθευτών! Πρόστιμα για ΕΟΠΥΥ αν αργεί τις αποπληρωμές

Η ώρα να πληρώσει και το δημόσιο τις παρανομίες του- και όχι μόνον οι πολίτες- φαίνεται ότι πλησιάζει.

Χρόνια τώρα το δημόσιο κάνει το βίο αβίωτο σε γιατρούς, προμηθευτές και φαρμακευτικές εταιρείες μην καταβάλλοντας τις οφειλές του την ώρα που πρέπει. Οι καθυστερήσεις φθάνουν ακόμη και τα 3 και 4 έτη με συνέπεια πολλές εταιρείες να έχουν βάλει ακόμη και λουκέτο.

Όσο για τους ιδιώτες γιατρούς, δεν είναι λίγοι που βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης επειδή ο ΕΟΠΥΥ δεν τους έχει αποπληρώσει για ιατρικές πράξεις που έχουν κάνει εδώ και χρόνια. Χαρακτηριστική είναι άλλωστε και η υπόθεση Αθηναίου γιατρού το σπίτι του οποίου βγήκε στο σφυρί επειδή χρωστούσε στην εφορία 14.000 ευρώ όταν ο ΕΟΠΥΥ του χρωστούσε δεκαπλάσιο ποσό.

Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα αλλάζουν. Με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στην Βουλή ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο οδηγία της Ε.Ε. που προβλέπει ότι οι δημόσιοι φορείς θα πρέπει να δείχνουν και αυτοί συνέπεια και να καταβάλουν τα χρέη τους στους ιδιώτες εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζεται.

Σε ότι αφορά στον ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να αποπληρώνει εντός 60 ημερών τους προμηθευτές του διαφορετικά θα πρέπει να καταβάλει τόκους υπερημερίας 8,5%.

Αν αυτό το πρόστιμο θα αποτελέσει το βασικό λόγο ο ΕΟΠΥΥ να γίνει συνεπής, παραμένει άγνωστο. Ωστόσο φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος, γιατροί και προμηθευτές να μπορούν να μεγαλύτερη ευκολία να διεκδικούν τα χρήμ ατά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.