Έντονη δυσαρέσκεια στην ΔΗΜ.ΑΡ για Ρουπακιώτη

Φήμες για μυστική συνεννόηση του Υπουργού Δικαιοσύνης με τον Τσίπρα…

 

Νέα εσωκομματική διαμάχη φαίνεται πως ξεσπά στην ΔΗΜ.ΑΡ με υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος του Φώτη Κουβέλη να εκφράζουν ανοιχτά την δυσαρέσκειά τους στο πρόσωπο του Αντώνη Ρουπακιώτη εξαιτίας της στάσης του στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Αφορμή για όλα στάθηκε η σημερινή ερώτηση που κατέθεσε
σήμερα στη Βουλή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζητώντας να μάθει για ποιο λόγο το νομοσχέδιο δεν βγήκε σε δημόσια διαβούλευση όπως είχε προγραμματιστεί, αν συμφωνούν και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση σε αυτό αλλά και αν η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί ότι η απόσυρση του νομοσχεδίου σημαίνει και υποχώρηση από τις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας ως προς την κοινοτική νομοθεσία.

Κι αν όλα τα παραπάνω μοιάζουν αθώα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ότι στα αυτιά των ανθρώπων της ΔΗΜ.ΑΡ έφτασε η πληροφορία ότι η κατάθεση της ερώτησης από τον κ. Τσίπρα έγινε έπειτα από συνεννόηση με τον ίδιο τον κ. Ρουπακιώτη ο οποίος αναζητούσε και αυτός ευκαιρία για να εκφράσει δημοσίως τη διαφωνία του με το πάγωμα του νομοσχεδίου.

Η πληροφορία προκάλεσε την έκρηξη της Αγίου Κωνσταντίνου με στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ στη Βουλή να εμφανίζονται σε έξαλλη κατάσταση στη Βουλή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την ερώτηση Τσίπρα την έγραψε ο Ρουπακιώτης. Άλλοι μάλιστα το προχώρησαν ακόμα παραπέρα καθώς στην ερώτηση αν φοβούνται τυχόν ξέσπασμα Ρουπακιώτη κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης την Παρασκευή απάντησαν με νόημα : ” Καθίστε να είναι ακόμα Υπουργός μέχρι την Παρασκευή”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.