Έντονη ανησυχία στην Αθήνα ανησυχεί για την κλιμακούμενη ένταση στην Συρία

Τι λέει σε ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ 

Τη μεγάλη του ανησυχία για την κλιμακούμενη κατάσταση της εντάσεως στην εμφύλια σύγκρουση στη Συρία καθώς και την ανυπαρξία εμφανούς διεξόδου από αυτήν εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών που εκδόθηκε πριν από λίγη ώρα. Στην ίδια ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ και ενώ οι απαχθέντες Χριστιανοί Ορθόδοξοι Μητροπολίτες βρίσκονται στην τρίτη βδομάδα της απαγωγής τους από αντικαθεστωτικές Συριακές ομάδες Μουσουλμάνων ανταρτών, γίνεται έκκληση για αυτοσυγκράτηση και για πρυτάνευση της λογικής μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών .

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ έχει ως ακολούθως: «Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την κλιμάκωση της έντασης στη Συρία. Η συνεχιζόμενη αιματοχυσία και η απουσία άμεσων προοπτικών διεξόδου από την κρίση, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες εξελίξεις εντείνουν τον κίνδυνο για διάχυση της σύρραξης εκτός των συνόρων της Συρίας.

Η Ελλάδα καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση και να αποφεύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής.

Από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα έχει διακηρύξει, ως θέση αρχής, την ανάγκη άμεσης έναρξης πολιτικής διαδικασίας για την επίλυση του Συριακού ζητήματος, ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία και να διαμορφωθεί ένα νέο περιβάλλον στη χώρα, εντός του οποίου τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων – συμπεριλαμβανομένων ασφαλώς των Χριστιανών – θα πρέπει να είναι κατοχυρωμένα και σεβαστά».

Λ.Σ.Μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.