Ένα δισ. ξένα ευρώ στο ΧΑ σε ένα χρόνο

pic-0-norm.jpg

Μπορεί το γεγονός να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, ωστόσο, αποτελεί μια εντυπωσιακή εξέλιξη, η οποία δεν μπορεί να μην καταγραφεί.

Έχει να κάνει με το Χρηματιστήριο Αθηνών και τις εισροές ξένων κεφαλαίων σε αυτή.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, μέσα σε έναν χρόνο, έχουν μπει περίπου 1 δισ ευρώ! Το ποσό υπό άλλες συνθήκες και σε άλλες εποχές, το πιθανότερο είναι πως δεν θα συνιστούσε είδηση, όχι όμως και σήμερα, που η χώρα ετοιμάζεται για την έκτη χρονιά ύφεσης.

Η μέτρηση (που βγάζει για την ακρίβεια ένα ποσό της τάξης των 920 εκατ. ευρώ) έγινε μεταξύ Αυγούστου του 2012 και Αυγούστου του 2013 και το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι αφορούσε εποχή που το ΧΑ θεωρούνταν ώριμη αγορά και ως τέτοια θα έπρεπε να προσελκύει θεσμικά και μακροπρόθεσμα επενδυτικά κεφάλαια.

Εξ αυτού συνάγεται το συμπέρασμα πως τώρα, που το ΧΑ έχει πέσει και πάλι στην κατηγορία των αναδυόμενων αγορών, το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει ακόμα πιο ελκυστικό.

Άρα δεν αποκλείεται, του χρόνου τέτοιο καιρό – όπως τουλάχιστον ελπίζουν παράγοντες της αγοράς – το ποσό του 1 δισ. ευρώ να έχει διπλασιαστεί…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.