Ένα βήμα προς την κρατικοποίηση των ελληνικών τραπεζών….

Ένα βήμα πιο κοντά στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών βρίσκεται πλέον το σύστημα μετά την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει στη δέσμευση ενός ποσού της τάξης των περίπου 32 δισ. ευρώ, προκειμένου να στηρίξει τη συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία θα λάβει χώρα σχεδόν αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το PSI+.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικώς κανένα πιστωτικό ίδρυμα δεν θα καταφέρει να αποφύγει το «πικρό ποτήρι» της μερικής κρατικοποίησης. Κι αυτό γιατί το ποσό που δεσμεύεται είναι τέτοιο που δεν επιτρέπει σε κανέναν από τους «παίκτες» της αγοράς να τρέφει ελπίδες ότι θα είναι η εξαίρεση του κανόνα.

Η διαδικασία θα λάβει χώρα μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο θα πάρει την «προίκα» των 32 δισ. ευρώ και θα την αξιοποιήσει κατά περίπτωση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη και οι τραπεζικές διοικήσεις έχουν αρχίσει σιγά – σιγά να συνειδητοποιούν την νέα κατάσταση πραγμάτων που διαμορφώνεται, αν και στην πράξη, όλοι γνωρίζουν, ότι θα είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοσθούν στις νέες απαιτήσεις των καιρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.