Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι: «Δεχόμαστε χτυπήματα από ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα!»

Η πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου υγείας να μειώσει δραστικά τις τιμές των γενοσήμων φαρμάκων και όχι των πρωτοτύπων προκαλεί την έντονη αντίδραση των Ελλήνων φαρμακοβιομηχάνων που υποστηρίζουν ότι τα γενόσημα στη συνολική δαπάνη αποτελούν μόλις το 18% ενώ μιλούν για χτυπήματα που δέχεται η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία.

Εντέχνως στα γενόσημα κατευθύνεται η συζήτηση το τελευταίο διάστημα κατά την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) η οποία υποστηρίζει ότι το γεγονός αυτό προκαλεί εντύπωση τη στιγμή που: «το μερίδιο αγοράς των γενοσήμων ακόμη και σήμερα δεν ξεπερνά το 1/5 της συνολικής δαπάνης».

Η ΠΕΦ μιλά για συνεχή χτυπή ματα που δέχεται τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία «από συγκεκριμένα επιχειρηματικά κέντρα -κυρίως του εξωτερικού- που επιμένουν στην δημιουργία εντυπώσεων και αποπροσανατολισμού της πολιτικής ηγεσίας και της κοινής γνώμης, συνδέοντας το πρόβλημα της φαρμακευτικής δαπάνης αποκλειστικά με τις τιμές των Ελληνικών Φαρμάκων».

Γι αυτό και διευκρινίζει ότι τα Ελληνικά Φάρμακα έχουν σήμερα μόλις το 18% της αγοράς, «με τη μέση τιμή τους να είναι υποπολλαπλάσια από την αντίστοιχη μέση τιμή των εισαγομένων φαρμάκων».

Οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι τονίζουν ότι η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία, παρά τις τρομακτικές πιέσεις που δέχεται, «εξακολουθεί να παραμένει στη χώρα, ενισχύοντας την εθνική οικονομία καθώς συμβάλει στο ΑΕΠ με €2,8 δις σε ετήσια βάση».

Μάλιστα παρέχει και τα σχετικά στοιχεία από πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ σύμφωνα με την οποία εκτιμάται ότι για κάθε €1.000 που δαπανώνται σε φάρμακα που παράγονται στην Ελλάδα, το ΑΕΠ ενισχύεται κατά €3.420.

Επίσης η ΠΕΦ σημειώνει ότι τα φορολογικά έσοδα από την εγχώρια παραγωγή φαρμάκων ανέρχονται σε €147 εκατ. ετησίως, ενώ αναφέρει ότι στις Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες εργάζονται περισσότεροι από 10.000 Έλληνες, με τη «συνολική επίδραση στην απασχόληση από τη δραστηριότητα του κλάδου παραγωγής φαρμάκων να ξεπερνά τις 53.000 θέσεις εργασίας».

ΔΗΜ.ΕΥΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Άνδρο” της Χρυσής Αυγής το Δαφνί! Ο ψυχίατρος και οι άδειες οπλοφορίας!

Απίστευτο: Υπερωρίες νοσηλευτών στα γραφεία βουλευτών!

Αλτσχάιμερ για τη …συμμετοχή στα φάρμακα! Τι θα κάνει ο Άδωνις για την άνοια

Έρχεται νέο κύμα κινητικότητας σε ΕΟΠΥΥ-Κέντρα Υγείας! Πόσοι θα μπούνε στον «πάγο»

Κάντε

στη σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι ότι συμβαίνει στην Υγεία.

Πηγή: iatropedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.