Έκτακτη συνάντηση υπουργού Υγείας με τον πρωθυπουργό για τις ελλείψεις φαρμάκων!

Με τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο συναντήθηκε εκτάκτως νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Χρήστος Κίττας με αφορμή τις ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά και κυρίως το πρόβλημα που έχει προκύψει με την ανεύρεση των ακριβών φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς.

Στη συνάντηση ο κ.Κίττας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το πρόβλημα που έχει προκύψει που σχετίζεται και με τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών που δε δίνουν με πίστωση τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Όμως βασικότερο πρόβλημα αποτελεί η δυσκολία ανεύρεσης των ακριβών φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς καθώς πολλές εταιρείες ζητούν μετρητά από τα νοσοκομεία για να παραδώσουν τα προϊόντα τους.

Εξάλλου παρέμβαση για το θέμα υπήρξε και από την εισαγγελία.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Γ. Σακελάκος, έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή την απόφαση των φαρμακοποιών. Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν από την αναστολή της χορήγησης φαρμάκων προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της έκθεσης σε κίνδυνο σε βάρος ασφαλισμένων.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Χρήστος Κίττας αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις το απόγευμα σχετικά με το θέμα.

Πηγή: iatropedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.