Άρση ασυλίας για Ζαρούλια και Μπούκουρα ζητά η Δικαιοσύνη

1DC504A0CEC3095C185BEBE2DF29DF95.jpg

Την άρση της ασυλίας ακόμη δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής ζητά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Πρόκειται για την Ελένη Ζαρούλια, σύζυγο του ήδη προφυλακισμένου σε ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού Νίκου Μιχαλολιάκου και του βουλευτή Κορινθίας Στάθη Μπούκουρα.

Τα αιτήματα για άρση της ασυλίας των δύο βουλευτών ασυλίας  διαβιβάστηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο με τη σειρά του θα τα διαβιβάσει εντός των επομένων ωρών στη Βουλή…

 Η Ανωτάτη Εισαγγελία της χώρας ζητά την άρση της ασυλίας της κυρία Ζαρούλια προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση της σφαίρας που εντοπίστηκε μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο κατά την επίσκεψη της στο σύζυγο της κ. Μιχαλολιάκο στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Όπως αναφέρεται στη σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 και περί ώρα 16.40 και κατά την επίσκεψή της στα κρατητήρια της ΔΑΕΒ (γνωστή ως Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία) εντοπίστηκε στην πλαϊνή θήκη ταξιδιωτικού σάκου ένα «φυσίγγιο με ενδείξεις πυθμενίου “Geco 7,65”…».

Τα αδικήματα για τα οποία θα κληθεί να λογοδοτήσει η κυρία Ζαρούλια εφόσον η Βουλή άρει την ασυλία της είναι αυτά της παράνομης κατοχής πυρομαχικών και της εισαγωγής αυτών σε κρατητήρια (παράνομη οπλοφορία-οπλοκατοχή).

Την ίδια στιγμή η Εισαγγελία ζητά την άρση της ασυλίας του κ. Μπούκουρα προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της εξύβρισης, της απειλής κατά συναυτουργία και της κακόβουλης βλασφημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας στις 28 Ιανουαρίου 2012 στα Εξαμίλια Κορινθίας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μαζί με περίπου 20 άτομα που φορούσαν μαύρες μπλούζες της ΧΑ επιτέθηκαν στον δήμαρχο Κορίνθου Αλέξανδρο Πνευματικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.